PRÁCE 🧰

Lexus NX je nejbezpečnější model v historii

12. 1. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Lexus

Vyspělé technologie a bezpečnostní prvky - takovými slovy by se dal popsat nový model střední třídy NX, který přivedla na trh japonská automobilka Lexus.

Nový model bude opravdu nabitý bezpečnostními prvky. Jednou z takových funkcí, kterou si teď můžeme jmenovat, je například inteligentní asistent pro bezpečné opuštění auta. Pokud se tedy bude blížit zezadu vozidlo, které nemáte šanci zaregistrovat nebo si prostě jen nezkontrolujete silnici před vystoupením z auta, dveře se neotevřou - tím se zabrání zbytečnému zranění. Kromě zablokování dveří se ozve ještě zvuková výstraha a rozbliká se varovná kontrolka.

Nový model bude využívat samozřejmě i další funkce z bezpečnostního paketu Lexus Safety System+, mezi které patří například i upozorňování, případně aktivní brzdění (řízení) v silničním provozu, kdy auto bude schopno rozpoznávat mnohem více rizik, které mohou na silnicích nastat, a tím předcházet zbytečným dopravním nehodám.

Auto bude nově rovněž využívat digitální zpětné zrcátko, které bude přenášet čistý obraz ze zadní kamery v reálném čase. Řidiči se tak nemusí obávat, že by například za zhoršeného počasí byl obraz špatný - podle slov automobilky bude naopak kvalitnější, než v případě využití běžného zrcátka. 

Zdroj info: Lexus.
Zdroj médií: Lexus.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články