PRÁCE 🧰

Lexus UX 300e je prvním elektromobilem značky

24. 11. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Lexus

Mít v nabídce elektromobil už je dnes tak nějak pro automobilky skoro až nutnost. Pozadu nechce zůstat ani Lexus. Jeho první vůz na baterky využívá ještě klasickou platformu. Ten příští už bude mít svoji vlastní, speciální.

Lexus UX 300e

Crossover Lexus UX300e

Autosalon v Číně se tak stal místem, kde mohla veřejnost poprvé spatřit Lexus UX300e. Základ je v crossoveru UX a na první pohled vůz nedává pohon elektromotorem moc znát. Odlišnosti tu jsou v zásadě spíše drobné, jiná je přístrojová deska a vůz má nižší světlou výšku o dva centimetry.

Lexus UX300e

400 kilometrů na jedno nabití

Pohon je realizován elektromotorem s výkonem 150 kW a točivým momentem 300 N.m. Akumulátor o relativně malé kapacitě 54,3 kWh je ukrytý v podlaze. Dle NEDC metodiky má však vůz ujet s tímto přídělem energie až 400 kilometrů, což je velmi slušná hodnota. Dobití nabíječkou s výkonem 50 kW pak potrvá bez deseti minut hodinu. Vůz celkově ztěžkl, díky těžkému akumulátoru, jeho hmotnost je o 200 kg vyšší než v případě hybridní verze, proto musely být upraveny i komponenty podvozku. Na trhu se Lexus UX 300e objeví příští rok a cena zatím není známa.

Zdroj médií: lexus.

Podobné články