PRÁCE 🧰

Lexus UX dostal za bezpečnost ocenění Top Safety Pick

24. 6. 2019 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Bezpečnost auta je jeho nejdůležitějším parametrem, který může rozhodnout o životě či smrti řidiče nebo posádky.

Lexus UX je extrémně bezpečný vůz

Bezpečnost na prvním místě

Nový Lexus UX se ukázal být extrémně bezpečným vozem. Spolehlivost všech jeho bezpečnostních systémů i samotné konstrukce ověřilo americké výzkumné středisko Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Odborníci je vyhodnotili jako natolik účinné, že autu udělili ocenění Top Safety Pick.

Aby Lexus UX získal ocenění Top Safety Pick, musel obdržet hodnocení Good v čelní srážce střední části automobilu a malé srážce přední částí na straně řidiče, při bočním nárazu, při testu odolnosti střechy a ochrany hlav pasažérů a hodnocení Good nebo Acceptable v testu čelní srážky malou částí vozu na straně pasažéra. Aby dosáhl takového výsledku, potřeboval rovněž hodnocení Advanced nebo Superior v případě čelní srážky a výsledek Good nebo Acceptable v testu předních světlometů. Lexus UX tyto podmínky splnil, a navíc ve všech crash testech dosáhnout na nejvyšší hodnocení.

Lexus UX je extrémně bezpečný vůz

Testy ve dvou rychlostech

IIHS udělilo také nejvyšší hodnocení Superior systému ochrany před srážkou, kterou má Lexus UX jako součást standardní výbavy. Americký institut provedl testy ve dvou rychlostech – 20 a 40 kilometrů za hodinu. V obou případech systém dokázal zabránit srážce. Systém ochrany před srážkou s rozpoznáváním chodců, který funguje i v noci, a systém rozpoznávání cyklistů je obsažen v balíčku Lexus Safety System+. Jeho součástí je u vozů Lexus UX, nezávisle na úrovni jejich výbavy, také asistent předcházející nechtěné změně jízdního pruhu, systémy varování před únavou řidiče, rozpoznávání dopravních značek, ale i automatická dálková světla.
Lexus UX je extrémně bezpečný vůz

Kontrukce zajišťuje bezpečnost pasažérů

Na skvělé výsledky crash testů měla nepochybně vliv konstrukce modelu Lexus UX. Automobil je postavený na nové platformě GA-C vyznačující se vysokou tuhostí, která přispívá k větší bezpečnosti pasažérů během srážky, nízko umístěným těžištěm usnadňujícím řízení auta a jeho ovládání v extrémních situacích. Vůz je navíc už ve standardu vybaven dokonce osmi airbagy. Kromě dvoustupňových airbagů u řidiče a spolujezdce na předním sedadle jde o airbagy chránící kolena řidiče a spolujezdce a boční airbagy v opěrkách předních sedadel s konstrukcí minimalizující úrazy krku a hlavy v případě kolize.

Zdroj médií: lexus.

Podobné články