PRÁCE 🧰

Kia XCeed ceník - co pořídit a za co nemá smysl připlácet?

6. 4. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kia

Redakční test ukázal, že Kia XCeed je povedený vůz, který může leckoho zaujmout pro své jízdní vlastnosti a design. Podíváme se podrobně na cenu auta a na to, za jakou výbavu má smysl si připlácet.

Kia XCeed cena

Články na téma Kia XCeed:

  1. Test: Kia XCeed - stylový crossover za slušnou cenu
  2. Kia XCeed ceník - právě čtete
  3. Rozměry vozu Kia XCeed, hmotnost, objem kufru

Výbavová verze

Zde je to jenom o tom, kolik chcete do vozu investovat a zároveň se tu láme i psychologická hranice půl milionu korun. XCeed nebude asi primární volbou pro šetřílky, ale i základní verze za necelých 485 tisíc korun ve výbavě Comfort a s litrovým motorem může nenáročnému uživateli stačit. Povedený podvozek dostane tak jako tak, interiér bude sice nudný, ale aspoň ta manuální klimatizace tam bude. Všechna okna budou ovládaná elektricky a audiosystém budete moci ovládat z volantu. Úplně holé auto to tedy rozhodně nebude.

XCeed výbava

Výbava Exclusive pak přinese optické zlepšení exteriéru v podobě 18" kol, která zároveň i dovolí razantnější projíždění zatáček. Tady už litrový motor nenajdete, optimum představuje 1.4, která sama o sobě zvládá solidní tempo, "jednašestka" ale přinese ještě lepší dynamiku a pořídíte ji v hybridní verzi. Uvnitř už bude i velký displej infotainmentu. Ve výbavě nechybí ani dvouzónová klimatizace, tempomat, bezdrátová nabíječka mobilních telefonů nebo povedená parkovací kamera.

A nakonec TOPka udělá z interiéru esteticky zajímavé místo a na zadních sedadlech bude v létě o něco lépe díky zatmaveným sklům. Luxusnější pocit přinesou i sedadla s polokoženým čalouněním.

Motor a převodovka

Nakousli jsme to už v předchozí části - Kia to má s motory poměrně dobře odstupňované. Ten litrový bude pro spořílky, většina asi sáhne po "jednačtyřce" a ti, kteří budou chtít využívat možností podvozku naplno, sáhnou po objemu 1,6 litru. 

Otázka převodovky je poněkud složitější. Manuál je jistota, ale dvouspojka je v XCeed poměrně povedená a předvádí uspokojivé výkony, ačkoliv trochu potlačuje dynamiku auta. Tlačítko "Sport" ale umí v tomto směru zázraky a řidič tak může dát řídící jednotce jasně najevo, co po ní chce.

1.6 se dá pořídit i s hybridem, čemuž bychom se možná vyhnuli, pokud nechcete jezdit vyloženě v městském provozu. Otázka úspory paliva je mimo aglomerace sporná a zbytečná hmotnost navíc může trochu potlačovat jistojistý charakter podvozku. 

XCeed kola

Další výbava

Zde bude hodně záležet na tom, jak budete vůz využívat. Na delší cesty se může hodit adaptivní tempomat a pro zobrazení navigačních pokynů i digitální přístrojovka. V rámci paketů se pak dá pořídit za solidní cenu docela dost vychytávek a u nás jednoznačně vede "Paket Tech", který obsahuje právě adaptivní tempomat, užitečný systém sledování mrtvého úhlu a upozornění na ostatní vozidla při couvání.

Zdroj médií: redakce, kia.

Podobné články