PRÁCE 🧰

Kia ukázala nové Sorento

17. 2. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Kia

Jihokorejská automobilka Kia dnes odhalila první oficiální fotografie nového modelu Kia Sorento, ještě před veřejnou premiérou na mezinárodním ženevském autosalonu 2020. Vůz poprvé dostane možnost hybridního pohonu.

Předek může trochu evokovat Volkswagen Tiguan, za což může tvar světel. Denního svícení má být ve stylu ‚tygřích očí‘. Maska celkově je dost členitá, ale rozhodně je povedená. Proporce Sorenta při pohledu z boku prošly mírnou proměnou tak, aby se vůz jevil jako delší, s kratšími předními i zadními převisy karoserie a delším rozvorem. Silueta pak oticky klesá, ačkoliv ve skutečnosti tomu tak není.

Kia Sorento

Prodloužena byla kapota a A sloupek se posunul o 3 centimetry od přední nápravy. Zadní světla jsou posazena vertikálně a vůbec celá zadní část je hodně zajímavě členěna. Dramatičnost pak dodávají otvory na stranách nárazníku.

Kia Sorento

Model čtvrté generace je postaven na zbrusu nové platformě, která má umožnit i zástavbu hybridního pohonu, který se pomalu ale jistě stává nutností pro plnění emisních limitů. Naživo bude možné Sorento vidět v Ženevě 3. března.

Zdroj médií: tisková zpráva Kia.

Podobné články