PRÁCE 🧰

Kempování na divoko s karavanem nebo obytným vozem

27. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Kempování na divoko zažívá velký boom hlavně díky rozmachu cestování v obytných dodávkách. Ty jsou mnohem méně nápadné než karavany nebo obytné vozy. Ale i při tomto způsobu cestování je třeba dodržovat nějaké zásady.

Kempování na divoko - cestování s karavanem nebo obytným vozem

Kempování na divoko - výhody a nevýhody

Pokud vyrazíte s karavanem nebo obytným vozem na cestu, kterou plánujete strávit mimo kempy, musíte počítat s určitými omezeními. Nicméně se vám díky tomu otevřou i nové možnosti. Před takovou cestou byste měli pečlivě zkontrolovat, že máte dostatečné zásoby vody jako na pití a vaření, tak i na hygienu. Zároveň byste se měli ujistit, že máte dostatek plynu, na kterém budete vařit.

Pokud budete mít dostatek zásob, můžete si dosyta užívat všech výhod, které kempování na divoko nabízí. Místa, na kterých budete nocovat, budou mnohem méně zalidněná než v případě většiny kempů. Budete si tak moct užívat více soukromí a svobody. Ale samozřejmě je třeba, abyste to samé zaručili i dalším lidem, kteří budou parkovat nedaleko. A pokud zastavíte v obydlené oblasti, tak i stálým obyvatelům.

Měli byste myslet i na to, že místo, kde zastavíte, byste měli opouštět ve stejném stavu, ve kterém jste ho našli. To se týká hlavně odpadků, které byste měli odvézt s sebou.

Místa pro kempování na divoko

Míst pro kempování se dá najít řada. Stačí, když budete trošku kreativní. Tím vás ale samozřejmě nenabádáme k porušování pravidel nebo zákona. Vždy je především třeba dodržovat všechny zásady slušného chování.

K hledání míst pro kempování na divoko vám může pomoci i mobilní aplikace.

Pokud nenajdete to pravé místo pro zastavení v aplikaci, můžete ho hledat i v offline světě. Jednou z možností je domluvit se na přespání třeba na parkovišti u restaurace nebo podobného podniku. Pokud tam večer něco utratíte za večeři a pivo, pravděpodobně vám přespání nikdo nezakáže. Důležité ale je, abyste se chovali slušně a včas odjeli.

Hledat můžete i mezi místními lidmi. Pokud najdete hezké místo na zakempování blízko domu, můžete se zeptat majitele, jestli mu váš zaparkovaný obytňák nebude na jednu noc vadit. Pokud se domluvíte, měli byste pečlivě dbát na to, abyste nikoho nerušili. Díky tomu pak bude tato možnost dostupná i těm, kteří přijedou po vás.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články