PRÁCE 🧰

Wakesurf Rozkoš a aktuální ceny pro rok 2023

9. 8. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Po návštěvě kempu Rozkoš, který si oblíbily především rodiny s dětmi, jsme se přesunuli do vedlejšího kempu Wakesurf Rozkoš. Ten je rájem zejména pro milovníky vodních sportů a adrenalinu. Jak vypadají aktuální ceny u „sousedů“?

Wakesurf Rozkoš – jak vypadají aktuální ceny?

Místo, kde se vyřádíte do sytosti

Wakesurf Rozkoš u Velké Jesenice, zhruba 30 kilometrů od Hradce Králové, je místem, kde si přijdou na své fanoušci wakesurfingu, ale i dalších vodních sportů. V areálu si můžete půjčit loďku, jetsurf, paddleboardy, kajaky, šlapadla i vodní skútry. Najdete zde i hřiště pro plážový volejbal, řadu ubytovacích možností a nespočet stánků.

Ubytování v kempu Wakesurf Rozkoš je možné v boxech pro stany a osobní auta (od 300 Kč/noc), v mobilheimech až pro šest dospělých (od 3 000 Kč/noc), čtyřlůžkových chatkách (od 1 000 Kč/noc), apartmánech až pro šest osob (od 2 500 Kč/noc) nebo v zapůjčeném karavanu (od 800 Kč/noc). Během naší návštěvy tady probíhal Jetskirace Championship s mezinárodní účastí, takže i přes nepříliš vlídné počasí bylo v areálu poměrně plno.

Náš tip: Pokud se neplánujete v kempu ubytovat, můžete auto zaparkovat vedle silnice hned naproti kempu.

Pokud si chcete užít jízdu na loďce, za půlhodinu zaplatíte 1 750 Kč. Hodina stojí rovné tři tisíce. Láká vás adrenalin? Půjčit si můžete vodní skútr, kde vás vyjde 15 minut na tisícovku. Flyboard je ještě o pětistovku dražší. Máte ale dalších pět minut k dobru. Za hodinu na šlapadle zaplatíte 300 Kč a stejná cenovka vás čeká také u kajaku.

Ceny u stánků nás překvapily

Stejně jako u vedlejšího kempu Rozkoš, který se od areálu Wakesurfu Rozkoš, nachází zhruba 4,7 kilometrů, nás překvapily ceny v jednotlivých stáncích, kioscích a restauracích. V tomto případě ale v poměrně pozitivním slova smyslu. Zatímco někde chtějí za burger s trhaným masem skoro tři stovky, tady si ho dáte za přijatelných 169 Kč. Máte-li chuť na hovězí burger, vytáhnete z peněženky o šest korun navíc.

Za klobásu s chlebem a křenem zaplatíte bez koruny stovku. Za polévku dáte 65 korun, za samotné hranolky dělané na sádle stejně. Nutno podotknout, že naprostá většina prodejců v kempech smaží na klasickém oleji, takže pro nás byly v tomto případě hranolky na sádle zajímavým zpestřením. Společně s pořádnou porcí omáčky člověka vyjdou na 85 Kč. Vyšší byla pouze cena u oblíbeného smaženého sýru. Pokud si vystačíte se „smažákem“ v housce, připravte si 169 Kč. Společně s hranolkami a omáčkou vás potom celé „meníčko“ vyjde na 219 Kč.

Orientační ceny nápojů ve Wakesurfu Rozkoš

Průměrné ceny pití ve Wakesurfu Rozkoš k 8. 8. 2023
NápojCena
0,5 l točeného piva45 Kč
Espresso49 Kč
Double espresso70 Kč
Cappuccino58 Kč
Flat White80 Kč
Ledová káva80 Kč
0,5 l Kofoly v PET50 Kč
Limonáda Targa v plechovce45 Kč

A jak je to letos s nápoji? Půllitr točeného pivka se pohybuje (v závislosti na konkrétním stánku) okolo 40 – 50 korun. Obyčejné „presso“ stojí v průměru 49 Kč, cappuccino 58 Kč a káva se zmrzlinou a šlehačkou bez dvaceti korun stovku. Pokud si chcete dát ke kávě něco sladkého, připravte se, že za kousek medovníku tady necháte 85 Kč. Nanuky stojí okolo 25 Kč.

Orientační ceny jídel ve Wakesurfu Rozkoš

Průměrné ceny jídla ve Wakesurfu Rozkoš k 8. 8. 2023
PokrmCena
Klobása s chlebem a křenem99 Kč
Polévka65 Kč
Hranolky s omáčkou85 Kč
Smažený sýr219 Kč
Smažený sýr v housce169 Kč
Hovězí burger175 Kč
Nanuk25 Kč
Medovník85 Kč

Závěrečné resumé aneb Jak to vidíme my?

Kempování v Česku už dávno není synonymem cenově dostupné dovolené. Zvlášť pokud do kempů vyrážíte jako rodina a stravujete se v restauracích a kioscích, které jsou součástí areálu. Kemp Wakesurf Rozkoš ale naše dosavadní zkušenosti nabourává solidními cenami, které jsou mnohdy oproti konkurenci nesrovnatelně nižší. Výjimkou je jenom zmíněný smažený sýr za 219 Kč, případně dezert v podobě kousku medovníku za 85 Kč. Obecně nás ale ceny zde příjemně překvapily.

Wakesurf Rozkoš je ideálním místem pro milovníky zábavy, adrenalinu a vodních sportů. Atmosféru dovolenkového letoviska dotváří foodtrucky s plážovými lehátky, ale i bohatá nabídka nejrůznějších koktejlů. Oblíbené jsou tady i hudební večery, zmíněné sportovní soutěže a surfařské akce. Kladně hodnotíme především cenově dostupné ubytování, přijatelné ceny jídel a pití v navštívených stáncích, stejně jako bohaté vyžití zejména pro mladé a sportovně založené návštěvníky.

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Redakce.

Podobné články