PRÁCE 🧰

Kemp Rozkoš a aktuální ceny pro rok 2023

3. 8. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Kempování v Česku už dávno nepatří mezi cenově dostupné aktivity. Po návštěvě autokempu Merkur v Pasohlávkách jsme se o tom přesvědčili také u „Východočeského moře“, jak se přezdívá kempu u vodní nádrže Rozkoš. Letošní ceny nás opět posadily na zadek.

Vjezd do autokempu Rozkoš

Ceny vypadaly přijatelně. Ale jen na první pohled

Pokud si otevřete aktuální ceník autokempu Rozkoš, pak vás vcelku mile překvapí přehledná tabulka, která hlásá, že za den (na stanové ploše) tady dítě zaplatí 70 a dospělí 130 korun. Už méně nadšení budete z dalších příplatků, které je potřeba uhradit pro osobní auto (100 Kč/den) nebo odběr elektrického proudu (200 Kč/den).

Pokud se chcete ubytovat v apartmánech, vytáhnete z peněženky rovné dva tisíce. A to za noc v pokoji se čtyřmi lůžky. Čtyřlůžkové chatky jsou o něco levnější (1400 Kč/noc), v konečném důsledku to ale i tak není žádná sláva. Co vás ovšem zvedne ze židle, jsou ceny jídla a pití ve stáncích, kterých je v kempu Rozkoš samozřejmě nepočítaně.

„Malé bezvýznamné" plus dáváme kempu Rozkoš za volný jednodenní vstup pro děti i dospělé během hlavní sezóny (tj. červenec a srpen).

Orientační ceny nápojů v kempu Rozkoš

Průměrné ceny pití v autokempu Rozkoš ke 2. 8. 2023
NápojCena
Turecká káva45 Kč
Cappuccino55 Kč
Čaj40 Kč
0,5 l čepované limonády45 Kč
0,5 l piva40 Kč
0,5 l sody25 Kč
0,2 l svařeného vína40 Kč
0,4 cl Rum Božkov45 Kč
0,2 l rozlévaného vína50 Kč
0,5 l džusu50 Kč
0,5 l Kofoly45 Kč
Ledová káva60 Kč
Horká čokoláda50 Kč

Pivo za 60 Kč, třicet gramů sýra za 50 Kč

Za „turka“ tady v jednom z bister dáte 45 korun, instantní káva vyjde stejně. Čaj je o pět korun levnější. Pivo si dáte za 60, ale i za 32 korun. Záleží, na kterou značku máte zrovna chuť. Čepovaná malinovka vás vyjde na 45 Kč a za půl litru sody zaplatíte 25 korun. Máte-li chuť na něco ostřejšího, na 0,4 cl „panáka“ si připravte 45 až 70 Kč.

Také ceny jídel se tady vydaly „západním směrem“ a nutí řadu dovolenkářů stravovat se z vlastních zásob, případně řada z nich míří na nákup potravin mimo kemp. Rozpálené grily, ze kterých voní naložené maso, tak v kempu rozhodně nejsou žádnou výjimkou.

Naléhavě hledáme

Například za 200 gramů hranolek zaplatíte 55 korun. Když k téhle částce připočítáte ještě smažený sýr za 119 Kč a tatarku nebo kečup za „dvacku“ rázem jste na necelých dvou stovkách. Polévku tady pod 60 korun neseženete. Tortilla s kuřecím masem vás vyjde na 165 korun, za výpečky zaplatíte bez koruny 180 Kč. Za smažený květák dáte zcela nepochopitelných 169 Kč a za plátek přírodní krkovice 159 Kč.

Oběd pro čtyřčlennou rodinu tak vyjde klidně na tisíc korun. A to zvlášť ve chvíli, kdy si k hlavnímu jídlu objednáte některou z příloh. Za pár kroket zaplatíte 60 Kč, za tři kusy nakládaných okurek tady chtějí 45 korun a za 30 gramů strouhaného sýra ještě o pět korun víc! Jen tak pro zajímavost – prodávaný sýr musí být v tomhle případě asi pozlacený. Cena za kilo totiž atakuje ďábelských 1 666 korun.

Orientační ceny jídel v kempu Rozkoš

Průměrné ceny pití v autokempu Rozkoš ke 2. 8. 2023
PokrmCena
Klobása v rohlíku + omáčka95 Kč
Hovězí burger220 Kč
Gyros v bramboráku185 Kč
Hranolky55 Kč
Žampionová pizza195 Kč
Domácí langoš se sýrem, česnekem a kečupem99 Kč
Smažený sýr119 Kč
Utopenec69 Kč
Šopský salát119 Kč
Zeleninový salát s tuňákem179 Kč
3 ks nakládaných okurek45 Kč
30 g strouhaného sýra50 Kč
Bramborová kaše65 Kč

Závěrečné resumé?

Kemp u nádrže Rozkoš v minulém roce opět po několika letech hledal nového majitele. I když se podařilo tohle místo, kterému se familiárně přezdívá „Východočeské moře“ zachránit, ceny u stánků jsou něco, co ho dle našeho názoru zanedlouho opět položí na lopatky. A to jsme navštívili "pouze" tři restaurace a kiosek v areálu.

Plusem je bezplatný jednodenní vstup pro děti i dospělé, oblíbené letní kino a skvělá výchozí pozice pro výlety po okolí. Autokemp Rozkoš navíc najdete cca 5 min cesty od areálu Wakesurf Rozkoš, který jsme taktéž navštívili a zanedlouho vám ho představíme v další reportáži. 

Vybavení kempu i přes nedávnou rekonstrukci sociálního zařízení už něco pamatuje a některé cedule s vylepenými mincemi, které automat přijímá, nám přišly přinejmenším komické :) Zda je tohle místo, kde chcete strávit pár dnů volna sami nebo s rodinou, pak už necháme na vašem zvážení.

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Redakce.

Podobné články