PRÁCE 🧰

Autocamp Sedmihorky a aktuální ceny pro rok 2023

16. 8. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Po návštěvě vodní nádrže Rozkoš pokračujeme v našem seriálu a tentokrát se vydáváme do kempu Sedmihorky, který je oblíbený hlavně u rodin s dětmi. Jak vypadají aktuální ceny v oceňovaném kempu?

Jak vypadají aktuální ceny v kempu Sedmihorky?

Ráj pro rodiny s dětmi

V kempu, který se nachází přímo v srdci Českého ráje, najdou vyžití hlavně rodiny s dětmi. Každý den je pro malé i větší děti nachystán bohatý program plný zábavných, ale i naučných aktivit. Vaše ratolesti si mohou pod dohledem animátorů vyzkoušet například lukostřelbu, zacvičit si nebo vidět dravce v akci.

Pro sportovněji založené jedince je v kempu k dispozici několik hřišť pro různé druhy letních sportů od badmintonu až po beach volejbal. Návštěvníci mohou využít také ping-pongové stoly nebo minigolf.

Chcete plochu místního rybníku využít k romantické vyjížďce na pramici? Hodina vás vyjde na 80 Kč, připočítejte ale ještě pětistovku za kauci. Stejný princip platí také pro kanoe, tam je ale hodinová sazba na 50 Kč. To už je trošku jiná písnička než v předchozích kempech, které jsme navštívili.

Ubytování jako stroj na peníze

Kemp na svých stránkách nabízí plejádu možností, kde se můžete ubytovat. Ceny to ale nejsou zrovna lidové. V letní sezóně zaplatíte za pobyt v 2–7 lůžkových chatkách od 900 do 4400 za noc, mezi další možnosti patří mobilheim (od 4310 Kč/noc), indiánská teepee (od 780 kč/noc) a stany s podsadou a lůžky (od 370 Kč/noc). Samozřejmostí je také prostor pro karavany (od 530 Kč/ noc) a vlastní stany a přístřešky (od 125 Kč/noc), cena za dítě v těchto případech činí 75 Kč za den a za dospělého 145 Kč. To jsou ale pouze základní cenovky. Další sumičku vysolíte za různé příplatky, jako je umístění auta (130 Kč/den), nebo elektrická přípojka (120 Kč/den). K tomu ještě přidejte poplatek obci (dospělí platí 20 Kč/noc) a dostanete se na částku, která s vámi možná trochu otřese.

Bez hotovosti se nenajíte

Pokud přežijete prvotní šok, který se dostaví po zhlédnutí cen ubytování, vězte, že ještě nekončíme. Čekají nás totiž ještě místní bistra a restaurace, které jsou na každém rohu. Zde ale přichází příjemné překvapení. Oproti tomu, co dáte za ubytování, se zde ceny pohybují v normální cenové hladině. Pivo si dáte za sympatických 38 Kč, presso vás bude stát 45 Kč, půllitr kofoly 35 Kč a ledovou káva se šlehačkou a zmrzlinou se pohybuje kolem 85 Kč. Nic, na co bychom nebyli zvyklí z klasických městských restaurací. Jediným negativem je pouze to, že vše probíhá cash only, čili na placení kartou můžete zapomenout.

Orientační ceny nápojů v kempu Sedmihorky

Ceny nápojů v kempu Sedmihorky
NápojCena
Kofola 0,5 l35 Kč
Malinovka 0,5 l35 Kč
Kozel 11° 0,5 l38 Kč
Pilsner Urquell 0,5 l54 Kč
Čepované Frisco 0,3 l40 Kč
Chardonnay 0,2 l50 Kč
Modrý Portugal 0,2 l50 Kč
Turecká káva30 Kč
Espresso 45 Kč
Capuccino55 Kč
Ledová káva85 Kč
Aperol 90 Kč
Cuba Libre80 Kč
Mojito110 Kč
Ledová tříšť 0,3 l35 Kč

U cen pokrmů je situace velmi podobná. Ačkoliv vám zažívací systém pravděpodobně moc nepoděkuje, vaše peněženka bude jásat. Například za langoš tady zaplatíte 75 Kč, obligátní smažák si dáte za 150 Kč a hovězí burger vás vyjde na neuvěřitelných 135 Kč. Pokud byste si po ránu chtěli dopřát výživnou snídani, „hemenex“ zde seženete za 85 Kč a míchaná vejce za 70 Kč. Kdo by měl chuť na něco sladkého, za domácí lívance tu nechá 85 Kč.

Orientační ceny jídel v kempu Sedmihorky

Ceny jídel v kempu Sedmihorky
JídloCena
Párek v rohlíku35 Kč
Langoš75 Kč
Klobása90 Kč
Hovězí burger135 Kč
Smažený sýr150 Kč
Pizza180 Kč
Kuřecí nugety150 Kč
Tortilla s kuřecím masem a zeleninou135 Kč
Hranolky55 Kč
Krokety55 Kč
Bramboráčky55 Kč
Palačinky85 Kč
Domácí lívance85 Kč
"Hemenex"85 Kč
Míchaná vejce70 Kč
Grilovaný hermelín85 Kč
Nakládaný hermelín85 Kč
Utopenci65 Kč

Závěrečné zhodnocení

Sedmihorky nás mile překvapily svými přívětivými cenami potravin a občerstvení. To stejné se bohužel nedá říct o cenách ubytování, které nás po pravdě trochu vyvedly z míry. Kemp sám o sobě je upravený, čistý a můžete si být jisti, že děti se tady rozhodně nudit nebudou. Najdete zde i obchod, kde se dá nakoupit vše, co byste při svém pobytu mohli potřebovat.

Vadou na kráse bohužel zůstává neochota podniků akceptovat platební karty. Na druhou stranu je plusovým bodem pro návštěvníky to, že díky své poloze kemp nabízí hned několik příležitostí k výletům po okolí.

Nutno podotknout, že v době naší návštěvy bylo v kempu opravdu narváno a třeba karavany bez předchozí rezervace nebyly vůbec vpuštěny dovnitř. Pokud tedy plánujete vyrazit v hlavní sezóně, doporučujeme si místo zarezervovat, případně si na webu či Facebooku raději zkontrolujte, zda v kempu neplatí stop stav.

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Redakce.

Podobné články