PRÁCE 🧰

Kde tankovat benzín a naftu v Chorvatsku

6. 7. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Chorvatska Pohonné hmoty po cestě

Pojedete-li do Chorvatska na dovolenou, pravděpodobně tam budete i tankovat palivo. Hodí se vědět, kde, jak a za kolik, případně jak ušetřit.

Cena nafty a benzínu v Chorvatsku

Benzín a nafta v Chorvatsku – cena

Když jsme se vydali autem do Zadaru a následně do Splitu, všímali jsme si cestou i cen paliv. V dubnu se pohybovala cena benzínu v rozmezí 1,39-1,43 eur, tedy 32,72-33,66 korun. U nafty bylo rozmezí 1,33-1,49 eur, což je 31,31-35,07 korun. Letní období však nezřídka přináší změny a existuje dost vysoká pravděpodobnost, že s příchodem prázdnin nastane zdražení. Nebudeme se nicméně pouštět do nějakých spekulací a odhadů, raději vám poradíme, jak aktuální cenu paliv v Chorvatsku zjistit.

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Chorvatsko  🇭🇷

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Jak zjistit ceny paliv v Chorvatsku?

Pokud vás zajímají aktuální ceny a chcete si udělat srovnání třeba s ostatními evropskými zeměmi, doporučíme web fuelo.net. Stránka umí i češtinu, vlevo nahoře stačí vybrat zemi, ve které chcete vědět průměrnou cenu paliva a dostane vám hned několika grafů, včetně LPG, CNG a prémiových paliv.

Web fuelo.net

Na co nezapomenout: Ať už budete v Chorvatsku tankovat kdekoliv, nespoléhejte na štěstí a vždy si pro jistotu sjednejte cestovní pojištění. Využít k tomu můžete online kalkulačku, která za vás vypočítá nejvýhodnější cestovní pojištění přesně podle vašich představ. 

  Sjednat cestovní pojištění do Chorvatska

Další poměrně kvalitní zdroj informací je web cijenagoriva.com. Ten sice vypadá, jako kdyby ho na rychlo spíchnul student osmého ročníku základní školy, ale pokud si zadáte do vyhledávání místo, kde byste rádi tankovali, nabídne seznam čerpaček včetně cen a navíc hezky srovnané od nejlevnější. Po rozkliknutí se dozvíte i adresu, kterou stačí zadat do navigace. Web bohužel umí jen angličtinu a chorvatštinu, češtinu budete hledat marně.

Web Cijenagoriva.com

Za ideální považujeme web mzoe-gor.hr. S pomocí vyhledávání a mapy umí ukázat čerpací stanice kdekoliv v Chorvatsku a s tím i ceny. Stránka je v chorvatštině, pro základní orientaci to však nepředstavuje překážku.

Ceny paliv ve vybraných evropských zemích

Země Natural 95 Diesel LPG Aktualizace
🇭🇷  Chorvatsko 1,55 €
(39,01 Kč)
1,61 €
(40,52 Kč)
0,75 €
(18,87 Kč)
28. 3. 2024

Web mzoe-gor.hr

Kde tankovat v Chorvatsku?

Co se týče značek, tak INA je velmi rozšířená síť, která platí spíš za jednu z těch lacinějších. K dražším se řadí například Shell. Na jakékoliv větší síti čerpacích stanic (INA, Crodux, Tifon, Petrol, Lukoil, Shell…) se však nemusíte bát tankovat. Benzín i nafta jsou v Chorvatsku kvalitní podobně jako třeba v Rakousku. Jistotou je přidání aditiva (klidně si z ČR můžete vézt plechovku VIFu), určitě se však vyhněte zapadlým benzínkám, kde lze narazit na paliva pochybné kvality. Nejde ani tak o to, že by byla šizená, ale lepší jsou čerpací stanice, kde je „výtoč“, to znamená, že se tam palivo dlouho neohřeje. Čím déle je skladováno, tím více se mu horší kvalita.

Kalkulačka cesty do Chorvatska

Máte nějakou oblíbenou síť čerpacích stanic v Chorvatsku? Tankujete tam, nebo se to snažíte nechat až na cestu zpět přes Slovinsko? Dejte nám vědět v komentáři pod článkem!

Portál řidiče radí: Jak říká známé přísloví, kdo je připraven, není překvapen. Proto ani vy při cestách v zahraničí neponechávejte věci náhodě a sjednejte si připojištění, které pokryje potenciální rizika, (např. porucha, vandalismus, krádež vozu apod.) Buď se můžete nechat připojistit v rámci cestovka, nebo si sjednejte krátkodobé havarijní pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: mzoe-gor.hr, cijenagoriva.com, fuelo.net.
Zdroj médií: mzoe-gor.hr, cijenagoriva.com, fuelo.net, Jakub Mokříš.

Podobné články