PRÁCE 🧰

Auto na leasing nebo úvěr: Co se vyplatí více?

13. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Financování nákupu vozidla Jak vybrat spotřebitelský úvěr Koupě auta na úvěr Jak vybrat finanční leasing Jak vybrat operativní leasing Koupě auta na finanční leasing Koupě auta na operativní leasing

Chtěli byste si pořídit nové auto, ale nemáte po ruce celou částku? Ani pak se nemusíte svého snu vzdávat. Pomoct vám může úvěr na auto nebo leasing. Který z nich ale zvolit?

Auto na leasing nebo úvěr, co je lepší?

Články na téma pořízení auta na úvěr:

  1. Proč je auto na úvěr levnější
  2. Auto na leasing nebo úvěr, co je lepší? - právě čtete
  3. Akční cena na úvěr při koupi ojetiny

Leasing vs. úvěr na auto

Úvěr i leasing mají hodně společného. Oba vám za pravidelné měsíční splátky pomohou získat vaše nové auto. V řadě věcí se ale rozcházejí. Ať už je to vlastnictví v době splácení nebo výše úroků. Pojďme se na oba produkty podívat blíž.

Úvěr na auto - výhody a nevýhody

Největší výhodou, kterou úvěr na auto nabízí je, že se auto ihned po zakoupení stane vaším majetkem. Můžete s ním zacházet, jak potřebujete. A smíte ho i prodat nebo zastavit, aniž byste to museli řešit se společností, které vám půjčku poskytla. Nemusíte řešit ani počet najetých kilometrů, které většina leasingových společností po dobu splácení limituje.

To s sebou ale nese i nevýhody. Když si vezmete úvěr na auto, musíte se připravit na vyšší úroky. Protože auto není majetkem společnosti, nemá tak velkou záruku při potížích se splácením jako v případě leasingu.

Leasing - výhody a nevýhody

Pokud si na auto vezmete finanční leasing, bude vůz po celou dobu splácení majetkem leasingové společnosti. Do vašeho vlastnictví přejde až po splacení celé částky.

Výhodou leasingu jsou bez pochyby nižší náklady. Auto je majetkem leasingové společnosti a díky tomu jí slouží jako taková zástava. Když mají společnosti větší jistotu co se týká splátek, mohou nastavit nižší úroky.

Po dobu splácení leasingu máte většinou také levnější pojištění. Leasingová společnost, která je majitelem auta, má u pojišťovny zpravidla vyjednané lepší podmínky než na které dosáhne soukromá osoba.

Už víte, jestli si vaše další auto pořídíte raději na leasing nebo úvěr? Záleží jen na vás, která možnost bude lépe vyhovovat vašim představám.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články