PRÁCE 🧰

Auto na leasing bez akontace, je to možné?

29. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Financování nákupu vozidla Jak vybrat finanční leasing Jak vybrat operativní leasing Koupě auta na finanční leasing Koupě auta na operativní leasing

Automobil dnes potřebuje téměř každá rodina a každý živnostník. Bohužel, ne všichni máme k dispozici potřebnou hotovost, a tak musíme někdy sáhnout po nákupu například na leasing. Při volbě leasingu nejste majitelem vozidla vy ale leasingová společnost. Po uplynutí leasingu pak můžete za symbolickou částku vozidlo odkoupit.

Auto na leasing bez akontace. Jde to?

Články na téma leasing na auto:

  1. Zpětný leasing automobilů: Definice a výhody
  2. Auto na leasing bez akontace. Jde to? - právě čtete
  3. Jak funguje leasing na auto
  4. Auta z leasingu na prodej

Leasing je obzvlášť výhodný pro podnikatele, kteří si mohou splátky zahrnout do daňově uznatelných nákladů. Když máme vybranou leasingovou společnost, je poté nutné uhradit akontaci.

Je možné vzít auto na leasing bez akontace?

Co to ale vlastně akontace je, a jaký vliv má na náš leasing? Akontace je první mimořádná splátka nebo záloha obecně. U leasingu nebo splátkového prodeje akontace znamená první splátku kupní ceny. Výše akontace tedy ovlivňuje další výši splátek a obvykle i výši úroků, protože lidé, kteří složí větší akontaci, bývají obvykle považováni za méně rizikové. Běžná výše akontace se pohybuje u různých společností od 10 % do 15 % z pořizovací částky vozidla. U některých společností můžeme najít nabídky na prodej s akontací 0 %. Vyplatí se ale tato nabídka?

Auto na leasing bez akontace. Jde to?

Co znamená akontace 0 procent

Akontace 0 procent znamená, že si vozidlo můžete odvést takzvaně „bez peněz“, tedy není potřeba mít našetřenou jakoukoliv částku. Takový leasing je ale pro společnosti velmi rizikový, a tak něj narazíte jen ojediněle. Dále bývá podmíněn splněním určitých podmínek leasingové společnosti, jako například využití leasingu již v minulosti. Pokud splníte všechny podmínky, pak z přehledu všech leasingových nabídek vychází jasný výsledek. Byť prvotní investice je u těchto produktů nulová, tak pozdější splátky leasingu jsou o dost vyšší než při složení akontace. Za tento produkt vám společnosti nebudou účtovat žádné extra poplatky a cena vozu se rozloží do smluvené doby leasingu. Pokud jste si tedy jistí, že vaše příjmy jsou schopny snést vyšší splátky za vůz, pak je leasing s nulovou akontací jedna z možných voleb.

Zdroj médií: unsplash.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články