PRÁCE 🧰

Jaké vybrat AdBlue a kde ho koupit

15. 11. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat provozní kapaliny Vše o AdBlue Jak vybrat AdBlue Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Bez AdBlue by se v dnešní době neobešla řada dieselových vozů. A díky přísnější emisní normě EURO 6 již nejde jen o nákladní auta nebo autobusy, ale i osobní automobily. Díky tomu můžete vybírat AdBlue z různých možností.

Jaké vybrat AdBlue

AdBlue je možné pořídit na různých místech a v různých formách. Vybírat můžete mezi produkty, které nabízejí specializované obchody, čerpací stanice nebo odborné autoservisy. Nicméně pokud máte auto, které AdBlue využívá, měli byste neustále udržovat jeho hladinu ve správném rozmezí. Pokud by poklesla, mohlo by dojít ke snížení výkonu motoru v první řadě. To by bylo následováno úplným nenastartováním vozu.

AdBlue v obchodech

AdBlue můžete pořídit ve specializovaných obchodech. Tam najdete balené produkty, jejichž objem se bude pohybovat od 1 litru výš. Cena, kterou zaplatíte, bude nižší než u dalších dvou variant. Pokud nesháníte AdBlue na poslední chvíli, určitě je dobré motoristický obchod najít a koupit AdBlue tam. 

AdBlue na čerpacích stanicích

AdBlue je samozřejmě možné koupit i na čerpacích stanicích. Mezi ty, které AdBlue nabízejí, patří například síť Shell, Benzina nebo MOL. Produkty AdBlue najdete i ve vybraných benzínkách Globus. Některé čerpačky nabízejí možnost natankovat AdBlue přímo z výdejní pistole pro osobní auta. Těch ale není moc. Balené výrobky nabízí podstatně víc stanic.

AdBlue v autoservisech

AdBlue si můžete nechat doplnit i ve specializovaných servisech. Tam mají profesionální výbavu i proškolené techniky, kteří se o doplnění postarají. Vy si tak nemusíte dělat žádné starosti. Navíc neriskujete ani ukápnutí AdBlue mimo nádrž, které by mohlo způsobit nejen skvrnu na povrchu, ale i nepříjemný zápach. Vybrat byste měli ale takový servis, kde opravdu vědí, co dělají.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články