PRÁCE 🧰

Jaké nabízí elektromobily Tesla?

24. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Elektromobilita Rádce motoristy Vše o elektromobilitě Vše o elektromobilech Výběr elektrického auta Nabídka elektrovozů automobilek Tesla

Doslova kult vyrostl kolem automobilky Tesla. Její elektromobily jsou žádané po celém světě. Jaké to jsou? Přinášíme přehled elektromobilů se značkou Tesla.

Tesla model S

Tesla Model S

"Esko" platí za top model a vlajkovou loď Tesly. Vyniká komfortem i jízdními vlastnostmi. Je to velmi schopný soupeř ve zrychlení z nuly na sto pro prakticky jakýkoliv sériově vyráběný vůz (většině aut bez problémů ujede). V tuhle chvíli začíná Model S na 2 449 900 korunách. Vrcholná varianta Model S Plaid je pak o více jak milion korun dražší. Má ale tři elektromotory, výkon 1020 koní a zrychlí z nuly na sto podle dost pochybného měření automobilky Tesla za 2,1 sekundy (v reálu to je o něco málo více).

Tesla Model X

Tohle je vůz spíš pro rodiny s dětmi. Nabídne 5, 6 nebo 7 sedadel. Interiér je krásně vzdušný a prostorný a celý vůz vypadá trochu "nafoukle". Nenechte se ale zmýlit, pořád zrychluje extrémně rychle. I slabší verze umí stovku za 3,9 sekundy. To za 2 729 900 korun v základu, což zahrnuje i solidní dojezd 580 kilometrů a třeba taky 20" kola.

Tesla Model X

Tesla Model 3

Takový chtělo by se až říct "entry level". Nicméně Model 3 je jeden z nejprodávanějších elektromobilů. Kupující dostane totiž opravdu hodně muziky za ne až tak moc peněz. Už od 1 324 900 korun můžete mít nejlevnější Teslu. Pravda, podvozek je malinko tvrdý a uskákaný, ale bohatě to kompenzuje zrychlení z nuly na sto za 5,6 sekundy a dojezd 448 kilometrů.

Tesla Model 3

Zdroj médií: Tesla.

Podobné články