PRÁCE 🧰

Poradíme, jak vybrat kempingový nábytek

23. 6. 2021 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Kempingový nábytek vám při dovolené v karavanu nebo obytňáku zajistí ještě o fous více pohodlí. Budete moct využít větší prostor, než vám nabízí váš dům na kolečkách. A upřímně, kdo by si nechtěl po náročném výletě pohodlně posedět na vlastní zahrádce.

Články na téma vybavení pro turistiku a kemping:

  1. Jak vybrat kempingový nábytek - právě čtete

Podle čeho vybírat kempingový nábytek

Při výběru kempingového nábytku byste měli myslet hlavně na to, že ho budete muset převážet v autě a několikrát za dovolenou skládat a rozkládat. V čase, kdy nebudete cestovat, budou pravděpodobně tyto kousky ležet ve sklepě nebo v komoře.

Z toho důvodu byste měli vybírat takový nábytek, který nebude ve složené podobě zabírat příliš mnoho prostoru. Zároveň by neměl být ani příliš těžký pro manipulaci. Na druhou stranu ale musí být vyrobený z odolného materiálu, aby veškeré přesuny a časté rozkládání vydržel.

Skládací kempingový nábytek

Když budete kempingový nábytek vybírat, měli byste si ho také zkusit rozložit a složit. Rozložení by mělo být rychlé a intuitivní. Rychlé proto, abyste při každém sestavování zbytečně neplýtvali časem. Intuitivní z toho důvodu, abyste po roce nepoužívání nemuseli dlouho vymýšlet, jak nábytek správně sestavit. Při výběru tak hleďte na to, jestli se jedná o skládací kempingový nábytek.

Protože budete kempingový nábytek mnohdy potřebovat postavit na nerovném povrchu, měli byste si ověřit, že disponuje výškově nastavitelnými nohami nebo vyrovnávacími klíny.

A samozřejmě je třeba vybrat takový nábytek, ve kterém se budete cítit pohodlně. A pokud rádi jezdíte na dovolenou stylově, může při výběru hrát svoji roli i barva a design nábytku.

Jaký kempingový nábytek vybrat

Konkrétní druhy nábytku byste měli vybírat hlavně podle toho, co od něj očekáváte. Jiné kousky oceníte při týdenní dovolené v pohodlném kempu, jiné při neustálém přesouvání z místa na místo.

Na co byste ale rozhodně neměli zapomenout? Evergreenem kempingového vybavení jsou kempingové židličky a stolky. V současné době můžete samozřejmě vybírat z mnoha variant. Židličky, které jsou na trhu, se přizpůsobí vaší aktuální činnosti. Pokud je zcela postavíte, můžete je přistavit ke stolu, například při večeři. Poté židličku můžete jednoduše sklopit, ve většině případů až do vodorovné polohy, a jednoduše odpočívat.

Kempingové stoly nabízejí také možnost polohování. To vám umožní nejen využívat jeden stolek pro různé činnosti - při zcela vysunutých nohách můžete u stolu jíst, na hraní deskových her pak nohy snížíte. Zároveň můžete díky nastavitelné délce nohou korigovat případné nerovnosti terénu.

Pokud nechcete v karavanu nebo obytňáku při dovolené moc uklízet, tak jistě oceníte předkoberec, který můžete umístit do prostoru před vchod. Díky tomu budete mít k dispozici čistou terasu, kde se budete moct pohybovat bez bot a nenanosíte si dovnitř tolik nečistot. Nejúčinnější bude samozřejmě použití v kombinaci s markýzou nebo předstanem.

Pokud chcete mít při kempování ještě o kousek větší pohodlí, můžete zvážit i pořízení externí ledničky nebo mrazicího boxu. Pak budete mít nanuky nebo chlazené pivo po ruce při každém posezení.

Zdroj médií: depositphotos.

Podobné články