PRÁCE 🧰

Jak se zabavit v době karantény? Zkuste virtuální závody

16. 3. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

V současné době je asi nejlepší nevycházet z domu. Jenže kdo má v garáži hýčkané auto, se kterým se chtěl vydat na jarní projížďku, může pociťovat abstinenční příznaky. Ty by mohly pomoci zahnat videohry s automobilovou tématikou.

Jak se zabavit v době karantény

Články na téma koronavirus:

  1. Jak si vydesinfikovat auto a ubránit se před koronavirem?
  2. Jak se zabavit v době karantény? Zkuste virtuální závody - právě čtete
  3. Ubraňte se koronaviru - nechte si vyčistit auto ozonem

Dirt Rally 2.0

Dirt Rally 2.0

Tahle hra, která se zaměřuje na závody na šotolině a nejen na té, dostala vysoká hodnocení po celém světe. I přesto, že se jedná o rok starý závodní titul, je to asi nejlepší možnost pro všechny milovníky rychlé jízdy na přírodních tratích. Majitelé výkonnějších sestav si užijí i hodně solidní grafiku. Těšit se můžete i na propracovaný jízdní model, který bere ohled i na to, kolik jezdců projelo po trati před vámi. Krom současných závodních vozů hra obsahuje i spoustu legendárních aut, včetně třeba Porsche 911.

 

Gran Turismo Sport

Gran Turismo 7

Jestli se ve vašem obývacím pokoji najde herní konzole PlayStation 4 nebo PlayStation 4 Pro, je Gran Turismo Sport jednoznačná volba. Hra je trochu odlišná od předchozích dílů, které nabídly až neskutečnou paletu nejrůznějších vozů, tady je to spíše o závodění s reálnými soupeři přes internet. Není to simulace, ale ani závodní arkáda, GT Sport je někde na půli cesty, ale jednoznačně umí nabídnout tunu zábavy. Jakmile tahle hra chytne, tak nepustí a člověk se najednou přistihne, že už je skoro ráno, svítá a on stále drží ovladač v ruce a jede závod za závodem.

 

Forza Horizon 4

Forza Horizon 7

Tuhle fajn hru si užijete na konzoli XboxOne, případně na PC. Závodit se bude na britských ostrovech, na kterých se navíc střídají i roční období. Stereotyp se tak dostavuje déle než u jiných her. Realismus tady moc nehledejte, je to čistokrevná arkáda, ale hodně zábavná. Tak trochu ve stylu Need For Speed: Underground se nesou pouliční závody, které se odehrávají v noci. Velice solidní grafiku doplňují povedené efekty, jako třeba přechody mezi světlem a stínem, které jsou ztvárněny opravdu realisticky.

 

Zdroj médií: flickr, pixabay.

Podobné články