PRÁCE 🧰

Jak otevřít zabouchnuté dveře u auta

24. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Jednou za čas se auto rozhodne stávkovat, buď se vybije baterka, nechce naskočit a nebo si zabouchnete dveře a váš automobil se uzamkne. Zabouchnuté dveře jsou nepříjemná záležitost všedních dní, jak tomu předcházet a co dělat v případě, že se to stane?

Jak otevřít zabouchnuté dveře auta

Tento návod využijí hlavně majitelé vozů starších ročníků s klasickým klíčkem. Pokud se vám zamknul nový vůz, rozhodně doporučujeme volat vaši asistenční službu a nesnažit se auto nějak otevřít. v moderních vozech se nachází nespočet bezpečnostních prvků, díky kterým byste si auto mohli poškodit v případě, že byste se jej snažili odemknout sami.

Jak zabouchnutým dveřím od auta snadno předejít?

V případě starších vozů můžete takovýmto nepříjemnostem snadno předejít. Pokud necháváte svůj vůz nastartovaný a zavíráte dveře, doporučujeme stáhnout jedno okýnko, nejlépe řidičovo, pokud se auto zamkne vytáhnete buď zamykací klobouček nahoru, nebo vytáhnete klíčky ze zapalování a díky nim auto znovu odemknete. Jestliže jste však na tento fakt úplně zapomněli a nyní stojíte venku před autem bez jakéhokoliv nářadí existují stále tři hlavní možnosti.

Co dělat při zabouchnutí dveří od vašeho automobilu

Co dělat v případě, že se to stane?

Zkuste kufr auta

Vůz se nemusel zamknout celý, pokud můžete otevřít kufr, vlezte do auta kufrem a zevnitř vůz otevřete. To samozřejmě platí v případě, že máte hatchback, kombi nebo podobný typ dvouprostorové karoserie.

Použijte druhé klíčky od vozu

V případě, že se vám vozidlo zamklo celé a nacházíte se blízko domu, či místa, kde máte své druhé klíčky, doporučujeme si pro ně zajít. Díky nim si vůz můžete otevřít.

Oknem do zamknutého vozu

Třetím nejnebezpečnějším možným způsobem je vysklít okno. Při této akci dbejte zvýšené pozornosti a neporaňte se. Okno můžete vysklít různými předměty. Fantazii se rozhodně meze nekladou, nejvhodnější však bude větší kámen. Určitě neničte okno u řidiče, tato okna jsou nejdražším kusem skla, které na své auto můžete koupit. Někteří odborníci doporučují vysklít pravý zadní trojúhelník či pravé zadní okno. Pokud máte s sebou mobilní telefon, můžete si v okamžiku vygooglit cenu náhradních dílů a sami se rozhodnout, co vás vyjde lépe. (Použité levé přední okénko na vůz Škoda Octavia I - 490 korun, použité pravé zadní okénko na vůz Škoda Octavia I 290 korun.) Po vysklení pak jednoduše zatáhnete za kliku a dostanete se dovnitř.

Volejte zámečníka

Pokud si však nejste jistí a nechcete svůj vůz ještě více poškodit, můžete zavolat i do zámečnictví, ti v takovém případě přijedou a problém vyřeší na místě. 

Zdroj médií: freepik.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články