PRÁCE 🧰

Jaké jsou rozměry vozu Honda Civic?

20. 1. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Honda

Civic je na dnešní poměry nečekaně nízký a i sezení odpovídá klasičtější jízdní pozici. Jsme docela rádi, že automobilka nepodlehla módě zvyšování a „crossoverování“, nechala vůz bez pokusů udělat z něj něco jiného, než na co jsou fanoušci značky/modelu zvyklí.

Honda Civic - rozměry

Honda Civic rozměry

  • délka: 4551 mm
  • šířka: 2082 mm
  • výška: 1408 mm
  • rozvor: 2734 mm
  • světlá výška: 128 mm
  • zavazadlový prostor: 415 litrů
  • zavazadlový prostor se sklopenými sedadly: 1220 litrů
  • maximální zatížení brzděného přívěsu: 750 kg
  • maximální zatížení nebrzděného přívěsu: 600 kg

Co z výše uvedených rozměrů vyplývá? Čtyři a půl metru délky je zajímavá hodnota, ale pro posádku je důležitější rozvor. Překvapivě je totiž uvnitř auta dost místa na nohy na zadních sedadlech, za čímž stojí právě docela vysoká hodnota rozvoru. Výška pak z části stojí za velmi dobrou spotřebou – nižší vůz klade nižší aerodynamický odpor, akorát se do něj holt o něco hůř nastupuje, což ale Civic řeší do široka otevíratelnými dveřmi.

Honda Civic může i táhnout přívěs

Zaujala nás i možnost táhnout nebrzděný i brzděný přívěs. Abych to vysvětlil, tak Honda Jazz, která má stejný pohon, akorát s o něco menší trakční baterií, menším výkonem a o půl litru menším motorem (1,5 litru), nemůže táhnout přívěs vůbec. Může sice mít kouli, ale jenom za účelem montáže nosiče na kola. Přívěs za ni zkrátka zapřáhnout nemůžete. Proto nás překvapila možnost až tři čtvrtě tunového přívěsu u Hondy Civic.

Porovnání?

Když jsme hledali, s čím bychom mohli sympatické auto z Japonska srovnat, napadl nás Hyundai i30 Fastback. Ostatně typem karoserie se jedná o stejná auta, silueta je taky dost podobná. Oproti Korejci má Honda navrch hlavně v šířce a rozvoru, uvnitř je zkrátka víc místa a hlavně v oblasti loktů je to znát. Hyundai vede ve velikosti kufru, ostatně objem 450 litrů je velmi solidní. A když se podíváme ještě na „chatařský parametr“, tedy maximální hmotnost přívěsu, tak v případě nebrzděného je to 600 kilogramů (shoda s Hondou), ale u brzděného má Hyundai navrch, může totiž tahat 1200 až 1500 kilogramů v závislosti na zvoleném motoru.

Zdroj info: Honda.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články