PRÁCE 🧰

Jaká je cena a konfigurace vozu Honda Civic?

18. 1. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Honda

Cena Hondy Civic startuje na 769 900 korunách, což se opticky zdá hodně. Na druhou stranu už v samotném základu je spousta věcí, které třeba koncern nabízí za dost velké příplatky.

Honda Civic - cena a konfigurace

I základ bohatě stačí

Základem je výbava Elegance za v perexu zmíněných 769 900 korun. Popravdě to bude 90 % lidí bez obav stačit, protože za své peníze dostanou Full LED světlomety, infotainment s Apple CarPlay a Android Auto, adaptivní tempomat, bezklíčový přístup přední i zadní parkovací senzory, zadní parkovací kameru a dokonce vyhřívaná přední sedadla. Když se podíváte do konfigurátoru koncernových konkurentů, tak základ tam znamená opravdu základ, to znamená jen to nejnutnější. U Hondy se holt začíná na vyšší částce, ale s honosnějším vybavením.

Za verzi Sport se připlácí 30 tisíc a vyjde tedy na 799 900 korun. Přidává čalounění ze syntetické kůže, bezdrátovou nabíječku smartphonu, a LED mlhová světla. Navrch dostane kupující parádní 18“ kola. Tady se malinko pozastavím – 18 palců představuje asi optimální kompromis mezi vzhledem, jízdními vlastnostmi a komfortem.

Top výbavou je Advance za 879 900 korun. Osobně hlavní výhodu vidím ve velmi kvalitní reprosoustavě Bose a parádní panoramatické střeše. Ta u některých aut dost významně sníží výšku prostoru pro posádku. U Hondy Civic jsem s tím problém neměl, při skoro dvoumetrové postavě jsem překvapivě měl nad hlavou místa pořád nadbytek. Panoramatická střecha je tu ale parádní! Další výhodou Advance výbavy jsou adaptivní LED světla. Fungují perfektně, ani jednou jsem nedostal „problik“ z protisměru, takže pro ty, co jezdí hodně za tmy, je to dost zásadní výhoda. Součástí je i větší displej infotainmentu (10,2“).

Optické pakety

Za nemalý příplatek lze mít Carbon Light Style sadu, Sport sadu, případně Nordic Silver sadu. Jedná se optické vylepšení vzhledu exteriéru, na test jsme měli auto se Sport Sadou a osobně bych si za ni asi nepřiplatil, ačkoliv obsahuje ducktail spoiler. Cena 34 000 korun je přeci jen trochu vysoká.

Příslušenství Honda Civic

Honda Civic – barvy

Co se týče barev, tak těch Honda nabízí pět. Testované auto v Perleťová White Platinum (příplatek 15 900 korun) bylo sice pěkné, ale bílou perleť má dneska kde kdo. Osobně bych klidně sáhl po krásné červené Metalická Premium Crystal Red za 19 900 korun. Marně nevypadá ani základní Perleťová Sonic Grey, která je bez příplatku a jedná se zajímavý odstín šedé.

Za 16 749 korun si lze připlatit Illumination sadu, a to buď červenou, nebo bílou. Pod vznešeným názvem se skrývá osvětlení prostoru pro nohy řidiče a spolujezdce, středové konzole, držáků na pití a obložení dveří. Není to něco, co by byla vyloženě nutnost, ale věříme tomu, že to v reálu vypadá pěkně.

Bezpečnostní prvky

Zajímavě přistupuje Honda k bezpečnostní výbavě. U té totiž nezáleží na výbavovém stupni. Vždy ji bude mít vůz maximální, to znamená kolenní airbagy, detekci aut v mrtvém úhlu, asistent couvání, aktivní kapotu (při nárazu se pomocí pyropatron trochu přizvedne, aby se chodec neporanil o motor pod ní) a další spoustu vychytávek.

Bezpečnostní prvky Honda Civic

Zdroj info: Honda.
Zdroj médií: Jakub Mokříš, Honda.

Podobné články