PRÁCE 🧰

Do Národního technického muzea přibyl nový významný kousek

28. 4. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Škoda

V Národním technickém muzeu v Praze mohou návštěvníci obdivovat nový kousek technického stroje. Jedná se o vůz, který sloužil donedávna hlavě českého státu - Škoda Superb.

Tento vůz doplní dosavadní kolekci prezidentských vozů, které se v muzeu již nachází. Rozsáhlá sbírka obsahuje i vůz, ve kterém jezdil T. G. Masaryk, tedy první prezident Československé republiky. V muzeu naleznete ještě další kousky a to zásluhou Václava Klementa, spoluzakladatele automobilky. Ten v roce 1935 daroval do muzea model Voiturette B, což byl jeden z prvních modelů automobilky Škoda. Dále poskytl do sbírky několik motocyklů a své cenné archiválie.

Poslední kus do sbírky, tedy oficiální automobil prezidenta republiky, byl vyroben v roce 2019 a jedná se o provedení Škoda Superb Laurint & Klement. Auto černé barvy je v motorizaci 2.0 TSI, jehož výkon dosahuje 206 kW. Prezident naší republiky tak bude jezdit v novém voze, který ale tradičně bude Superb. Tato tradice přetrvává od roku 2003. Zmíněný vůz uložený do sbírky budou moci lidé obdivovat denně v návštěvních hodinách muzea. 

Zdroj info: Škoda Auto.
Zdroj médií: Škoda Auto.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články