PRÁCE 🧰

Automobilka Škoda odhalila ilustraci nového SUV

12. 8. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality Škoda

Automobilka Škoda přišla minulý týden s videem, které představovalo interiér nově chystaného vozu Škoda Enyaq iV. Nyní zveřejnila i ilustrace zevnějšku, kde nezůstal kámen na kameni.

Z dříve zveřejněných údajů můžeme vyčíst údaj, že na jedno dobití by mělo nové SUV dojet až 500 kmmožností dobíjení výkonem až 125 kW. Enyaq by měl disponovat výkonem buď 150 nebo 204 koní s pohonem zadních kol, vrcholná čtyřkolka se dvěma elektromotory by pak měla nabídnou až 306 koní

K novince zní z úst exteriérového šéfa Karla Neuholda, že tímto vozem chtějí započít další fázi nového designu značky, který budou používat i další elektromobily značky Škoda. Podle Neuholda se novinka liší od ostatních SUV, které již ze Škody známe. Škoda Enyaq iV

Enyaq má kratší příď, které má jako první upoutat pozornost, a protaženou linii střechy, protože elektropohon nevyžaduje velký přední převis zajišťující trakci modelům s motorem vpředu a náhonem na přední kola. Elektromobily škodovky budou totiž primárně zadokolky. Dále šéf zmiňuje, že pro tuto novinku jsou typické výrazné linie, krystalické prvky a čisté plochy. 

Škoda Enyaq iV

Podle zahraničních médií se právě výrazná kapota nové Škody Enyaq iV nenápadně podobá SUV, trošku vyšší cenové kategorie, Lamborghini Urus. Pokud se vám zdá ze skic nový elektromobil vyšší, než obvyklé SUV od škodovky, šéf exteriérového designu toto ospravedlňuje tím, že má zabudované baterie v podlaze.  

Škoda Enyaq iV

Části elektrického pohonu podle něj zabírají s "normálním" pohonem méně místa, což má mít pozitivní vliv na vnitřní dispozice. Ani specifický design není samoúčelný - výsledkem je součinitel odporu vzduchu cx 0,27, což je mezi SUV zajímavá hodnota.

Nakonec je potřeba zmínit, že nový elektromobil Enyaq iV má být nejen nejnovější, ale dokonce i nejdražší škodovkou, která se má prodávat jen za sedmimístné sumy v korunách.

Škoda Enyaq iV

Zdroj médií: Škoda.

Fotogalerie (4 fotek)

Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články