PRÁCE 🧰

Co vědět o pneumatikách Leao Tires

27. 3. 2024 3 min. čtení diskuze (1) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Na tuzemském trhu se v posledních letech začíná značně prosazovat čínský výrobce pneumatik Leao Tires. Jeho gumy vynikají hlavně velmi příznivou a dostupnou cenou.

Pneumatiky Leao Tires

Za značkou Leao stojí společnost Linglong, která se zejména v Asii těší značné oblíbenosti. Výrobě pneumatik se tento podnik věnuje už téměř dvacet let, v poslední době se snaží zejména o rychlou expanzi do světa. Poměrně rychle se uchytil v Kanadě, stále hlasitěji je o něm slyšet ale i v Evropě, a to včetně České republiky.

Pneumatiky značky Leao Tires se řadí mezi ty cenově nejdostupnější, které jsou v současné době k mání. Cenovka některých gum startuje už na méně než 800 Kč za kus. Záleží ale samozřejmě na konkrétním typu i specifikaci.

Letní pneu Leao Radial

Mezi nejoblíbenější pneumatiky společnosti se řadí hlavně Leao Radial, které se ideálně hodí pro osobní i dodávkové automobily. Subjektivní zkušenosti motoristů naznačují, že tyto gumy v praxi přináší velmi dobrou výkonnost i při přepravě těžkého nákladu. Pneumatiky se vyznačují speciálními drážkami, které zlepšují odvod vody a snižují riziko vzniku aquaplaningu.

Zesílené boky dodávají pneumatikám dobrou odolnost proti nárazům. Nezávislé testy ukazují, že velmi solidní je i spotřeba paliva. Ve spojitosti s cenově příznivou cenou jde o ideální volbu pro řidiče, kteří na silnice vyráží sporadicky. Nevýhodou podle některých motoristů je hlavně poměrně rychlé opotřebení.

Mezi nejvíce prodávané se nejen v České republice řadí:

Letní pneu Leao Radial
OznačeníSpotřeba palivaPřilnavost na mokruTřída hlučnostiPrůměrná cena
Leao RADIAL R701 185/80 R14 104NDDB1 535 Kč
Leao Radial R701 165/80 R13 96/94NDDB1 223 Kč
Leao Radial R701 195/55 R10 98/96NDDB1 138 Kč

Letní pneumatiky Leao NOVA-FORCE

Dalším oblíbeným modelem čínského výrobce je také letní pneumatika Leao NOVA-FORCE. Motoristé kromě nízké ceny oceňují také solidní kvalitu a spolehlivost. Nezávislé testy ukázaly, že pneumatiky Leao NOVA-FORCE zvládají všechny typy povrchů. Někteří motoristé však uvádí, že pneumatiky Leao NOVA-FORCE nabízí také velmi slušný kilometrový nájezd i výkon.

Největší popularitě se i v Česku pyšní konkrétně:

Letní pneumatiky Leao NOVA-FORCE
OznačeníSpotřeba palivaPřilnavost na mokruTřída hlučnostiPrůměrná cena
Leao NOVA-FORCE 205/40 R17 84WDBB1 316 Kč
Leao NOVA-FORCE 215/40 R17 87WDBB1 487 Kč
Leao NOVA-FORCE 215/45 R16 90VCBB1 293 Kč

Celoroční pneu Leao iGREEN All Season

Kromě letních pneumatik se čínský výrobce zaměřuje i na výrobu těch celoročních. Ty jsou ideální zejména pro motoristy s nepříliš velkým ročním nájezdem. Celoroční pneu Leao iGREEN All Season zvládají i často nevyzpytatelné klimatické podmínky v České republice. Své využití mají hlavně ve městech, kde během zimního období není sněhová nadílka tak obvyklá.

I cenovka celoročních pneu Leao iGREEN All Season je velmi příznivá. Jedna pneumatika se na českém trhu dá pořídit i za méně než 900 Kč. Provedené testy ukázaly, že životnost těchto gum je solidní, řidiči je tedy v praxi využívají řadu let.

Největších prodejů nejen v Česku dosahují zejména tyto specifikace:

Celoroční pneu Leao iGREEN All Season
OznačeníSpotřeba palivaPřilnavost na mokruTřída hlučnostiPrůměrná cena
Leao iGREEN All Season 175/65 R15 88T 3PMSFCCB1 084 Kč
Leao iGREEN All Season 165/70 R14 81T 3PMSFCCB1 047 Kč
Leao iGREEN All Season 155/65 R14 75T 3PMSFDCB904 Kč

Kvalita pneumatik Leao

Pokud vás zajímá, jak jsou na tom pneumatiky Leao z pohledu kvality, napoví nezávislé testy. Těch bylo po celém světě v posledních letech provedeno mnoho a ve většině z nich si vedly obstojně. V některých parametrech se čínskému výrobci podařilo překonat i osvědčené matadory, a to včetně značek jako je Michelin nebo Continental.

Cena pneumatik Leao

Pneumatiky od čínského výrobce Leao se vyznačují velmi příznivými cenami. Ve své výkonnostní třídě jen těžko hledají konkurenci. Jde tedy o ideální volbu pro všechny motoristy, pro které je cenovka důležitým parametrem při rozhodování.

Zdroj info: leao-tyres.com.
Zdroj médií: Depositphotos.
K69, 28. 3. 2024 8:36
V rozměru 155/65 R14 75T stojí třeba Barum Quartaris 5 na Heuréce 940,- A tedy slovy tety Kateřiny: ...chtěla bych vidět toho smělce, který by se odvážil ...

Podobné články