PRÁCE 🧰

Pneumatiky Hankook, vše o značce a kde koupit

1. 12. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Jihokorejská společnost Hankook byla založena v roce 1941 v hlavním městě Soulu. Pneumatiky dodávají do více než 180 zemích a jedná se tak o 7. největšího výrobce peumatik na světě. Obrat firmy podle oficiálních zdrojů činí 6,447 miliard amerických dolarů.

Základní informace o Hankook

Pod Hankook Tire jsou přiřazené také značky Laufenn a Kingstar. Výrobních závodů Hankook je celkem 8 - tři se nachází v Číně, dva v Koreji a jeden v Maďarsku, USA, a Indonésii. Cílem společnosti je poskytovat zákazníkům udržitelná řešení a zprostředkovat jim tak spokojenost z jízdy.

Logo Hankook

Nabídka pneu podle období

Historie společnosti Hankoook

V průběhu druhé světové války, v roce 1941, byl založen podnik Chosun Tire Company. Do historie se zapsal jakožto vůbec první výrobce pneumatik v Koreji. Později došlo k změně názvu na Hankook Corporation. Po letech ekonomické krize přišlo období, kdy se na Korejském poloostrově odstartoval výrobní průmysl a zároveň se zahájila automobilová éra. Hankook nezahálel a zvýšil výrobu - stal se prvním distributorem zimních, bezdušových a radiálních pneumatik pro osobní vozy v Koreji. První export pneumatik se uskutečnil roku 1962 do Pákistánu.

Milníkem společnosti byla v roce 1979 výstavba výrobního závodu v Tedžonu. Zásluhou této investice došlo k postupné globalizaci a rozšíření pneumatik do celého světa. O rok později byly v prodeji pneumatiky Hankook na amerických a evropských trzích.

Roku 1991 proběhla první dodávka do automobilové výrobny - pro značku Volkswagen. Následně firma založila několik významných technických center - v USA, v Německu a Číně. V roce 2004 byl představen nový slogan "Driving Emotion", volně by se dal přeložit jako "zážitek z jízdy". Ve 21. století otevřel Hankook první výrobní závod v Maďarsku a navázal partnerství s dalším předním výrobcem automobilů Audi. Momentálně je Hankook jedním z leaderů na trhu pneumatik a nadále svoji výrobu znásobuje a staví nové výrobní závody v Číně a Indonésii.

Zajímavosti o značce Hankook

Velkou součástí firmy je její sponzorství ve sportu. Značka se stala partnerem španělského fotbalového klubu Real Madrid, celosvětově známé fotbalové Evropské ligy, americké baseballové ligy, 24H series a automobilové závodní série Supercar Challenge. Společnost zaměstnává více než 20 000 pracovníků. Mezi ověřené modely Hankook pneumatik patří Ventus (High performance, Comfort, Sport), Kinergy (Comfort), Dynapro (On & Off), a Winter I'cept (Winter, Braking Power).

Hankook - sponzor Realu Madrid

Výsledky testů pneumatik Hankook

Nezávislé mezinárodní testy, Auto Motor Sport (AM), Auto Bild, ADAC motorwelt, A.C.E. a další, ohodnotily 14 pneumatik Hankook. Mezi nejlepšími se umístil Hankook Ventus S1 evo2, Hankook Kinergy eco a Hankook Ventus Prime3. Naopak do průměrně hodnocených pneumatik řadíme Hankook Ventus S1 evo3 SUV, Hankook Winter i*cept RS2 a Hankook Kinergy 4s.

První zmíněné gumy získaly hodnocení 5x "doporučujeme", 5x "velmi doporučujeme" a 2x "mimořádně výborná". Pláště Kinergy eco by redaktoři 8x doporučily, 4x velmi doporučily a 1x pro ně byly pneu dobré. Třetí nejlepší pneumatiky značky Hankook Ventus Prime3 zaznamenaly jedenkrát doporučujeme, dvakrát určitě doporučujeme, dvakrát mimořádně výborná a jedenkrát dobrá.

Model Ventus S1 evo3 SUV dostal od '21 SUV Tyre Test hodnocení "doporučujeme". Pneumatiky Winter i*cept RS2 obdržely od německé organizace ADAC ohodnocení "dobré". Pneu Hankook Kinergy 4s vyhodnotil německý portál také jako "dobré".

Pneumatiky Hankook s dopravou zdarma

Ocenění pneumatik Hankook

Hankook pneu se můžou chlubit několika oceněními. Soutěže, ve kterých každoročně vyhrává značka Hankook jsou Red Dot Design Award, iF Design Award, IDEA Awards, International Design Excellence Awards a Mercury Excellence Awards.

  • 2015 - celkem 7x vítěz
  • 2018 - bez umístění
  • 2016 - celkem 9x vítěz
  • 2019 - celkem 6x vítěz
  • 2017 - celkem 2x vítěz
  • 2020 - celkem 3x vítěz

Modelové řady pneumatik Hankook

Rozdělení pneumatik Hankook zobrazuje tabulka níže:

Modelové řady pneumatik Hankook
Pneumatiky Hankook pro osobní vozyPneumatiky Hankook pro SUV vozy
Ventus S1 evo3 - letní pneuVentus S1 evo3 SUV - letní pneu
Kinergy 4s2 - celoroční pneuDynapro AT2 - celoroční pneu
Ventus Prime3 - letní pneuKinergy 4s2 X - celoroční pneu
Kinergy eco2 - letní pneuDynapro HP2 - letní pneu
Winter i*cept evo3 - zimní pneuWinter i*cept evo2 SUV - zimní pneu
Winter i*cept evo2 - zimní pneuWinter i*cept evo3 X - zimní pneu
Winter i*cept RS2 - zimní pneuWinter i*cept X - zimní pneu

Dále se pneu vyrábí také pro dodávky - Vantra ST AS2 - celoroční pneu a Vantra LT - letní pneu.
Rovněž lze zakoupit Hankook pneu určené pro nákladní vozidla a autobusy - 10 pneumatik do terénu, 9 pneumatik pro dálkovou dopravu, 7 pneumatik pro regionální dopravu, 5 zimních pneumatik a 3 pneumatiky pro městskou dopravu.

Výhody pneumatik Hankook

  • Prvotřídní kvalita
  • Vysoká životnost
  • Úspora paliva

Nevýhody pneumatik Hankook

  • Vyšší hlučnost

Videa o pneumatikách Hankook

Zdroj médií: Hankook, Internet, YouTube.

Podobné články