PRÁCE 🧰

Chceme, abyste jezdili hromadnou dopravou, sakra!

17. 11. 2021 1 min. čtení diskuze (1) Názory

Tentokrát se podíváme na oblíbené "pražské" téma - doprava. Nejrůznější zklidňování (ví sakra vůbec někdo, co to znamená?), uzavírání nábřeží a podobné šikany řidičů osobních aut mají podle radních skvělé řešení. Jezděte na kole, nebo hromadnou dopravou!

Chceme, abyste jezdili hromadnou dopravou, sakra!

Posledním krokem, který má popularitu MHD zvednout, je zvýšení cen jednorázových jízdenek. Třicetiminutová nebude od 1. srpna za 24, ale za 30 korun a tou devadesáti minutovou se můžete vozit ne za 32, ale za 40 korun. Důvodem jsou zvyšující se náklady na provoz veřejné dopravy. Ceny měsíčních a ročních kuponů se nezvedají, zůstávají stejné.

Na koho tedy toto opatření míří? Rozhodně ne na Pražany. Ti už zhusta mají v peněženkách roční jízdenky na MHD. Zdražení se dotkne všech těch, kteří do hlavního města nejezdí denně, ale třeba dvakrát za týden. Takový člověk má v hlavách dost podivně smýšlejících radních zaparkovat někde na okraji města a poté přesednout na tramvaj, autobus, metro... Jenže přesně tomuto člověku se teď jízdné zdražilo. Teď, v době, kdy očekáváme největší krizi od války. Uznejte sami - to prostě nemá logiku.

Oni to ti politici udělali ale velmi chytře. Pražanům to nezdražili, takže o jejich hlas při volbách nepřijdou. A přespolní nemají na volby do zastupitelstva vliv, takže ti ať platí! Pokračuje tak zvrácená snaha znechutit řidičům osobních automobilů život. Před minulými volbami se mimochodem ohledně dopravy dost slibovalo. Klidně se podívejte a zhodnoťte sami, jak moc se to daří plnit.

Zdroj médií: Depositphotos.
irwin, 20. 11. 2021 14:48
lítačku si můžete nastavit jak na pásma mimo Prahu, tak i s počtem jíz třeba 2krát za týden

Podobné články