PRÁCE 🧰

Cestování s karavanem nebo obytným vozem do kempu

30. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Pokud cestujete s karavanem nebo obytným vozem, můžete si vybrat z řady míst na přespání. Jednou z vyhledávaných možností jsou kempy, které cestovatelům poskytují určitou dávku komfortu.

Cestování karavanem nebo obytným vozem do ke

Výhody cestování karavanem nebo obytným vozem do kempu

Než vyrazíte s karavanem do kempu, měli byste mít jasno v tom, jaké má tento způsob výhody a nevýhody. Mezi nesporné výhody ubytování v kempu je zázemí, které nabízí. Nebudete muset řešit zásoby vody pro pití, vaření i hygienu a jednoduše ji dotočíte, kdykoliv budete potřebovat.

Zároveň si můžete na většině míst koupit i novou plynovou bombu, když jednu vypotřebujete. Zároveň díky možnosti využívat místní toalety, koupelnu i kuchyňku budete mít nižší spotřebu vlastních zásob. Ve většině kempů najdete i možnosti sportovního a kulturního vyžití. Hřiště a nabídku další zábavy ocení hlavně děti a jejich rodiče.

Nevýhody cestování karavanem nebo obytným vozem do kempu

Mezi nevýhody cestování karavanem do kempu patří cena, kterou budete muset za každou noc zaplatit. Zároveň také musíte počítat s tím, že se kolem vás bude pohybovat řada dalších lidí. S větším soukromím v tomto případě raději nepočítejte.

Hlavně v sezóně budete muset počítat s tím, že bude třeba si místo na kempování rezervovat dostatečně dopředu. Oblíbené kempy mohou mít obsazená všechna místa a pokud byste dorazili bez rezervace, nemuseli by vás vůbec ubytovat. A hledat narychlo nové místo pro přespání nemusí být úplně příjemné.

Věkové kategorie pro cestování s karavanem nebo obytným vozem

Cestování karavanem do kempu využívají hlavně některé věkové kategorie. Jednou z nich jsou aktivní senioři, kteří ocení komfort, který jim kempy nabízejí. Ti často zůstávají na jednom místě a plánují si výlety po okolí.

Druhou skupinou jsou rodiče s menšími dětmi. Ti kromě zázemí ocení i prostory pro hry dětí a možnost vypůjčení sportovního náčiní. Zabavení těch nejmenších večer po výletu nebo v případě horšího počasí je klíčem k pohodové rodinné dovolené.

Kempy v České republice a v zahraničí

Úroveň autokempů v České republice a zahraničí je stále ještě nesrovnatelná. Samozřejmě, že je možné najít výjimky, ale ve většině případů jsou kempy hlavně v západní nebo severní Evropě mnohem lépe vybavené a zařízené. To se ale projevuje i na ceně.

Kempy v Česku jsou aktuálně na vzestupu, ale ještě nedosahují takové úrovně jako zahraniční konkurenti. To ale neznamená, že si zde nemůžete užít hezkou dovolenou. Pokud vyrazíte do tuzemského kempu, musíte pouze počítat s tím, že se vrátíte o pár let do minulosti.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články