PRÁCE 🧰

Bugatti Bébé II je nový nejlevnější vůz značky. A už je vyprodaný!

20. 9. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Bugatti

Malého Bugatti Bébé se vyrobilo mezi roky 1927 a 1937 celých 500 kusů. Byl to dětský elektromobil, který původně vznikl jako hračka pro malého Rolanda Bugattiho.

Bugatti Bébé II

Bébé alias Bugatti Type 35

K příležitosti oslav 110 výročí značky bude vyroben následovník nejmenšího Bugatti. Bude se jmenovat trochu neoriginálně Bugatti Bébé II a jeho měřítko bude 3:4. Bude tedy o něco větší než původní Bébé, který kopíroval závodní speciál Bugatti Type 35 v měřítku 1:2.

Nové nejmenší Bugatti bude bude vybaveno rovněž elektrickým pohonem, vylepšeným o rekuperaci. Diferenciál bude mít omezenou svornost a dostupné budou tři jízdní režimy. 

Bugatti Bébé rozhodně není vozítko do každé rodiny

Speciální klíček a jede se

V tom prvním, určeným pro nejmenší řidiče, bude k dipozici výkon 1 kW a maximální rychlost bude omezena na 20 km/h. O něco zkušenější piloti mohou mít pod pravým pedálem 4 kW a rozjedou to až na 45 km/h. Jako speciální výbavu lze zvolit upgrade s názvem "Speed Key". Pomocí speciálního klíčku se pak odemkne výkon plných 10 kW a maximálka nebude omezena.

Původní a nové Bugatti Bébé

K dispozici budou dvě baterie o kapacitách 1,4 a 2,8 kWh. Dojezd tak dosáhne až 30 kilometrů. Stejně jako původní vozítko bude i Bébé II spíše pro děti opravdu úspěšných rodičů. Cena za jedno začíná na 30 000 eurech, což je zhruba 777 tisíc korun. I přes tak vysokou cenovku je už všech 500 kusů, které budou vyrobeny, vyprodáno. K zákazníkům se začnou dostávat na podzim.

Zdroj médií: bugatti.

Podobné články