PRÁCE 🧰

BMW E46 320Ci 125 kW m-paket

4. 10. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady BMW

BMW E46 coupe se prodávalo v mnoha verzích a konfiguracích. Příplatková výbava „m-paket“ byla jednou z těch, která se svým vzhledem chtěla automobil přiblížit sportovnímu BMW E46 M3.

BMW E46 2.2 125 kW m-paket

Články na téma BMW E46 2.2 125 kW:

  1. BMW E46 2.2 125 kW m-paket - právě čtete
  2. BMW E46 2.2 125 kW rozměry
  3. BMW E46 2.2 125 kW spotřeba
  4. Test BMW E46 2.2 125kW

M-paket byla příplatková výbava, která měla za úkol dát autu „sportovnější vzhled“, jako má například BMW E46 M3. Tento packet (mimo jiné nazýván také M-sportovní paket nebo M Sport) zahrnoval přední a zadní nárazník a plastové prahy zboku auta. Kromě vnějšího vzhledu se mpaketové prvky objevily také v interiéru vozidla v podobě například černé stropnice, hrubšího volantu a řadící páky s trikolorou a logem M, jiné nášlapové lišty. Tento sportovní paket zahrnuje také celokožená Sportsitze sedadla a jiné prémiové doplňky. 

Pokud se vám sportovní m-paket nelíbí, existují také jiné varianty - druhovýroba - například od firmy JOM, Maxton nebo Rieger.

BMW E46 m-paket exteriér vozidla

Všechny modely, které vlastní m-paketovou výbavu se mohou pyšnit logem ///M. Přední a zadní nárazník se hodně přibližuje tomu, který je pak ve vrcholné verzi M3. V individuální konfiguraci jde k m-paketu přidat také M-Technic podvozek, skládající se z tlumičů a pružin. Ty pak celkovou výšku auta mohou snížit. U E46 se prodávají dva typy m-paketu (u jiných řad M-paket 1, M-paket 2 či M-paket 3). M-paket 2 si prohlédněte na obrázcích níže.

M-paket 2 přední nárazník

M-paket 2 zadní nárazník

M-paket 2 prahové lišty

M-paket u nových vozidel

Sportovní m-paket většinou mění pouze vzhled vozidla. Pokud ze svého auta nechcete pouze dělat něco, co není, a vyžadujete spíše praktičnost než vzhled, rozhodně se koukněte po vrcholné verzi M3. Pokud vybíráte z nových BMW, v nabídce existuje výbava „Luxus“ nebo „Business“. Novější BMW v m-paketu získají například i větší palivovou nádrž, nizkoprofilová větší litá kola, tónovaná zadní skla, tužší odpružení, sportovní sedadla, černé lesklé nebo matné ledvinky nebo například i sportovně laděnou koncovku výfuku. Nové BMW jsou také lakovány do speciálních barev s high gloss efektem. Vysoký lesk tomuto autu dodá ještě více na prémiovosti. Kromě toho jsou nová auta v m-paketu vybavena také LED mlhovými světly.

Zdroj info: E46 Fanatics.
Zdroj médií: Nikola Vrablová, E46 Fanatics.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články