PRÁCE 🧰

Značka MG bude uvedena na český a slovenský trh

10. 3. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Nabídka čínských aut se zase o něco rozroste. Společnost Autobinck se stala oficiálním partnerem korporace SAIC pro uvedení automobilové značky MG na český a slovenský trh.

Komu tato značka nic neříká, nemusí si zoufat, brzy se po českých silnicích začnou prohánět první vozy. MG je totiž britsko-čínská značka s více jak 98 letou historií. Zatímco na asijském trhu si vede dobře, má ambice rozšiřovat své aktivity i ve střední Evropě, kde je spíše zatím velkou neznámou

Prapůvodně se jednalo o čistě britskou značku, avšak okolnosti ji svedly ve spojení s čínskou stranou a nyní je už součástí SAIC Group, tedy největšího výrobce automobilů v Číně. Vývoj vozů bude probíhat na britských ostrovech, zatímco výroba v čínských závodech. Což je i logické, protože produkce bude zde levnější.

Pro evropský trh přináší značka několik modelů. Výběr bude obsahovat auta se spalovacími motory, plug-in hybridní pohony i čistě elektrické verze. A co vozidla nabídnou? Bude to prémiový design, nejnovější technologie a nabitá výbava. Cena zatím není známa, ale jistě vyjde brzy najevo. První zastoupení by se v Česku i na Slovensku mělo otevřít v červnu letošního roku.

Zdroj info: Autobinck.
Zdroj médií: Autobinck.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články