PRÁCE 🧰

Žebříček nejlepších amerických aut

9. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (7) Tipy a rady

Americká vozidla jsou pro evropský trh velkým lákadlem. Jak vypadá náš žebříček nejlepších amerických vozidel? Souhlasili byste s ním, nebo byste zařadili jiné vozy?

Žebříček nejlepších amerických aut

Žebříček nejlepších amerických aut se může u každého člověka lišit. My vám dnes přinášíme seznam nejlepších amerických vozidel podle nás.

Tesla Model S

Jelikož je doba, kdy se velmi omezují standardní spalovací motory, zmiňujeme zde, jako první, elektromobil Tesla Model S. Tesla je jedním z nejlepších amerických elektromobilů na trhu. Poprvé byla prodávána v červnu roku 2012 v USA. Od té doby prošla mnoha facelifty. V poslední verzi Long Range Plus má Tesla Model S dojezd neuvěřitelných 658 kilometrů.

Tesla Model S

Americké vozy v inzerátech

Jeep Wrangler

Pro milovníky offroadu zde zmiňujeme Jeep Wrangler, který je americkou obdobou Land Roveru Defender. Jeep je talent, který se se svým robustním tělem, dokáže vyškrábat na jakékoliv vrcholy v jakémkoliv terénu. Nejlépe se mu tak daří ve vrcholné výbavě Rubicon, která je vybavena uzávěrkami diferenciálů v obou nápravách. Design Wrangleru je atraktivní kombinací retra a současnosti. Samotný vůz je nabízen ve dvou nebo čtyřdveřových verzích karoserie s pevnou, nebo plátěnou střechou.

Jeep Wrangler

Ford GT40

Mezi nejlepší americké sportovní vozy dle mého názoru zařazuji Ford GT40. Legendární vůz byl vyvinut čistě proto, aby porazil Ferrari v závodech sportovních vozů. Auto se poté stalo vítězem závodu 24 hodin Le Mans čtyřikrát v řadě. Vůz byl pojmenován GT (jako Gran Turismo) s číslicí 40 představující výšku vozu v palcích (1020 mm).

Ford GT40

Chevrolet Corvette

U sportovnějších vozů ještě nadále zůstaneme. První Chevrolet Corvette byl vyroben v roce 1953, jako dvoumístný sportovní vůz se silným motorem pod kapotou. Šestá generace Corvetty byla použita jako safety car pro závod Daytona 500 v roce 2006. Vůz byl v žluto-červeno-modré barevné kombinaci. Výkon byl upraven na 371 kW, což je 505 koní. Dnes se již potkáváme s osmou generací C8, která má pod kapotou motor V8 o objemu 6,2 litrů s výkonem 495 koní. Všechny C8 jsou dodávány s automatickou převodovkou a pohonem zadních kol.

Chevrolet Corvette

Ford Mustang

Nejikoničtějším vozem Ameriky je rozhodně Ford Mustang. Mustang první generace - vůz ve stylu kupé s dlouhou kapotou a odříznutou zadní částí - se stal jedním z nejúspěšnějších modelů Fordu vůbec. Nejsilnější verze Shelby Mustang GT500 má výkon až neuvěřitelných 760 koní. V roce 2015, tedy padesát let po první verzi se představila zatím poslední šestá generace, která se začala prodávat jako globální model, tedy celosvětově. V posledních letech je Ford Mustang z řad motoristů často nazýván "americkou Octavií" hlavně kvůli vysoké dostupnosti a relativně nízké ceně.

Ford Mustang

Zdroj médií: unsplash.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Jakub, 3. 2. 2021 6:48
Nadpis je 5 nejlepších aut a ne 5 nejlépe prodávaných.
V USA a jsem byl a kromě GT 40 jsou ostatní vozy v USA jak u nás Octavie .
Kde je třeba Lincoln Navigátor, GMC Yukon Xl či Escalade nebo Suburban ? 4 ikony USA suv kde je dodge ram či charger/challenger atd? Kromě gt 40 absolutně nesouhlasím s dalšími 4mi umístěnými možná krom mustangu ktery má dnes v ČR každý mladý blb co mu tatínek “ přispěl “ ?
Petr Anatolij Wé, 3. 2. 2021 6:05
Jenomže Mustang není muscle car, nýbrž pony car, je to ostuda, nezjistit si základní fakta
Jakub, 3. 2. 2021 6:49
Sedi
Vita Frank, 2. 2. 2021 17:05
A kde je Americká Ikona Cadillac Escalade 2021 Chevrolet Corvette Suburban.
Antonín Svoboda, 2. 2. 2021 16:42
TVL ta Tesla to je dobrej úlet a ještě na prvním místě. Pět je poměrně málo, za mně by se tam mohl vejít ještě Challenger, eskláda a Camaro.
Richard Zonek, 2. 2. 2021 14:05
... Dnes se již potkáváme s osmou generací C8, která má pod kapotou motor V8 o objemu 602 litry s výkonem 495 koní.... Asi překlep, jinak si neumím představit motor o objemu 602 litru jinde než v lodi
Nikola Vrabel, 2. 2. 2021 20:29
Děkuji, opraveno.

Podobné články