PRÁCE 🧰

Je Ford Mustang Mach-E novou hrozbou pro Teslu? Podle předobjednávek možná ano

6. 1. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Ford

Mezi elektromobily stále jednoznačně vládne Tesla. Jednoho dne ale jednoduše musí konkurence přijít s něčím, co pozici této jedničky ohrozí. A možná už to nebude ani moc dlouho trvat.

Zatím se Tesla dívala na všechny shora a mohlo jí být vcelku ukradené nějaké příštipkaření zavedených automobilek. Poslední zprávy ze světa však ukazují, že neochvějná jistota může být nabourána.

Ford totiž veřejnosti nedávno představil Mustang Mach-E, elektromobil, který je inspirován legendárním Fordem Mustang. První série, která bude uvedena na trh, se jmenuje First Edition a je zatím vyprodaná. V prvním roce výroby navíc nevznikne více, než 50 000 kusů tohoto vozu, čímž z něj automobilka dělá tak trochu exkluzivitku.

Není bez zajímavosti, že největší počet předobjednávek pochází z Kalifornie, která je zatím prakticky výsostným teritoriem Tesly. Ano, dá se očekávat, že mnoho rezervací bude zrušeno, ostatně zabookování Mustangu Mach-E vyjde na 500 dolarů, což je kolem 11 000 korun a tento poplatek je vratný.

Ford se pochlubil i tím, že přes polovinu objednávek je na variantu s pohonem všech kol a téměř 30 % zákazníků má zájem o verzi GT, která je výkonnější. Vyšší kapacitu baterie, se kterou má vůz ujet téměř 500 kilometrů, zvolilo kolem 80 % kupujících.

Zdroj médií: ford.

Podobné články