PRÁCE 🧰

Začala stavba další části dálnice D7

28. 2. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

ŘSD zahájilo výstavbu dalšího úseku dálnice D7 u obce Chlumčany. Práce na dálnici běží také na úseku u Loun. Pracovat se bude na 4,4 kilometru dlouhém úseku. Realizace by měla proběhnout do dvou let.

Práce na nové dálnici budou znamenat novou kapacitní čtyřproudovou komunikaci. Ta zajistí vyšší bezpečnost a plynulost provozu. Bude nutné vybudovat rovněž víceúrovňové křížení s ostatními komunikacemi. V současné době využívaná silnice I/7 je k tomuto účelu nevyhovující.

S přibývající provozem kamionové dopravy je stavba dálnice přímo žádoucí. Nový úsek naváže na již zprovozněnou část dálnice D7 u Sulce, z druhé strany se napojí na aktuálně probíhající výstavbu úseku u Loun. Ten by dle všeho měl být hotov v příštím roce. To je i čas, kdy začnou práce mezi Slaným a Panenským Týncem ve Středočeském kraji. Poslední úsek, který je v plánu postavit, je u Postoloprtu a výstavba by měla začít v roce 2028. Po dokončení bude D7 už kompletní.

Dálnice usnadní obslužnost průmyslových zón u Mostu, Loun a Postoloprt - zejména pak průmyslové zóny Triangle, která se řadí mezi největší v Česku. Díky dálnici se také zrychlí doprava z Prahy přes Chomutov až na hranice s Německem. Stavbu bude spolufinancovat Evropský fond pro regionální rozvoj.

Zdroj info: Ministerstvo dopravy.
Zdroj médií: Ministerstvo dopravy.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články