PRÁCE 🧰

6 kroků pro zabezpečení poklic na kola

12. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Mnoho řidičů i dnes používá na svá plechová kola takzvané poklice. Krádeže poklic jsou však velmi časté. Bohužel i dnes platí, že co není přiděláno takzvaně "na pevno", to se zlodějům jednoduše hodí. Jak zabezpečit poklice na autě před nenechavci?

Zabezpečení poklic na kola, jak na to?

Články na téma poklice na kola:

  1. Zabezpečení poklic na kola, jak na to? - právě čtete
  2. Poklice na kola: Druhy a co si pohlídat?
  3. Jak nasadit a sundat poklice

Poklice na kola, které mají v sobě šrouby

Dnes už se to často nevidí, ale stále existují poklice na kola, které mají v sobě šrouby. Poklice pak jednoduše připevníte ke kolu maticí. Poklice poté sundáte pouze s celým kolem. Tyto poklice byly kdysi samozřejmostí například u japonských automobilek.

Zbytečně neinvestujte

Dalším, tak trochu úsměvným, ale fungujícím tipem, je poklice vůbec nekupovat. Například si svá kola hezky vyčistěte, nalakujte a nenakupujte zbytečné plasty. To, co na autě není, zbytečně neláká případné zloděje. Popřípadě se poohlédněte po kvalitních litých kolech, s pořádnými bezpečnostními šrouby.

Autokamerou nic nezkazíte

Kameru do auta, kterou používáte ve svém voze při jízdě, můžete použít i pokud vaše auto stojí. Pokud si zloději takové kamery všimnou, pravděpodobně váš vůz obejdou. Pokud však máte kvalitní širokoúhlou kameru s nočním viděním a zloděje to nezastraší, je možné, že jej zachytíte a bude možné ho identifikovat.

5 kroků pro zabezpečení poklic na kola

Poškození poklic na kola

Pokud pro vás vzhled poklic není důležitý, jen nechcete, aby vám je někdo ukradl, můžete je záměrně poškodit. Vyryjte do nich znak, jméno, popřípadě SPZ vašeho auta a zloděj si pravděpodobně nechá zajít chuť.

Pozor na parkování

Pokud od svých sousedů uslyšíte, že mu něco ukradli na autě, měli byste zkonstatovat, zda místo, na kterém parkujete, je dost bezpečné. Nejlepší je parkovat v garáži, dalším vhodným místem je parkování na frekventovaných, dostatečně osvětlených parkovištích. Naopak takové tmavé zapadlé místo bude rájem zlodějů.

Elektrikářské stahovací pásky pomohou

Mnoho řidičů se na automobilových fórech vyjadřovalo, že nejlepší způsob ochrany poklic, před ztrátou či odcizením, byly stahovací elektrikářské pásky. Pásky stačí prý provléknout mezi kolem a poklicí a silně utáhnout. Takto to uděláte na pár místech u každého kola a zloději výrazně prodloužíte čas a znesnadníte práci, jelikož se bez štípaček neobejde. A ty navíc ani možná nebude mít u sebe, tudíž vaše poklice na kola nechá na pokoji.

Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články