PRÁCE 🧰

Vybrali jsme za vás: Letní pneumatiky 225/50 R17

11. 4. 2023 7 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Testy pneumatik Testy pneu dle rozměru Rádce motoristy

Pokud hledáte nové letní pneumatiky pro své vozidlo v rozměru 225/50 R17, rozhodně nejste sami. V tomto článku vám poradíme při výběru nejlepších letních pneumatik v rozměru 225/50 R17 pro své vozidlo.

Jaké vybrat letní pneu v rozměru 225/50 R17

Tento rozměr pneumatik se často nachází na sportovních a výkonných vozech, a proto je důležité vybrat si správný typ pneumatiky, který vám poskytne nejlepší výkon a zároveň zaručí bezpečnost na silnici. Rozměr 225/50 R17 bývá obvykle používán na středně velkých až větších osobních automobilech a SUV. Mezi automobilovými značkami, které mohou mít výbavu s tímto rozměrem, patří například Audi, BMW, Mercedes-Benz, Lexus, Volkswagen, Volvo, Subaru a další.

Letní pneumatiky 225/50 R17 prémiové třídy

Pneumatiky prémiové třídy jsou obvykle nejvyšší kvality a nabízejí nejlepší výkon a bezpečnost. Tyto pneumatiky jsou vyvinuty s nejmodernějšími technologiemi a materiály a jsou testovány, aby poskytly vynikající výkon na suchu i mokru, vysokou stabilitu a komfort. Prémiové pneumatiky jsou vhodné pro řidiče, kteří cestují na delší vzdálenosti, často jezdí v různých klimatických podmínkách a zkrátka požadují to nejlepší.

Cena prémiových pneumatik je obvykle vyšší než cena pneumatik střední třídy, ale výkon, bezpečnost a komfort, které poskytují, jsou často nezbytné pro náročné řidiče. Mezi výrobce pneumatik prémiové třídy patří Nokian Tyres, Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin a Pirelli.

Nokian WetProof

Společnost Nokian Tyres je známá pro své pneumatiky určené pro náročné zimní podmínky, ale nabízí také prémiovou letní pneumatiku s názvem Nokian WetProof. Tento model disponuje asymetrickým dezénem se širokými drážkami, které účinně odvádějí vodu a snižují riziko aquaplaningu. Pneumatiku Nokian WetProof v rozměru 225/50 R17 lze pořídit za průměrnou cenu 2 900 korun.

Pirelli Cinturato P7

Pirelli Cinturato P7 je prémiová pneumatika vyráběná italskou společností Pirelli. Tato pneumatika byla vyvinuta s cílem maximalizovat výkon a zároveň minimalizovat spotřebu paliva a emise CO2. Uživatelé si u italských Pirellek pochvalují přijatelnou cenu, nízkou hlučnost a vysoký kilometrový nájezd. „Ekologické“ pneumatiky Pirelli Cinturato P7 225/50 R17 pořídíte kolem 3 200 korun.

Bridgestone Turanza T005

Pneumatika Bridgestone Turanza T005 patří do kategorie prémiových pneumatik a je navržena pro dosažení vysokých výkonů a zajištění bezpečnosti v každých podmínkách. Tento model se soustředí na vysokou výkonnost, spolehlivost, komfort a zároveň na ochranu životního prostředí. V nezávislých testech jsou pneumatiky Bridgestone často hodnoceny velmi pozitivně, zejména v oblasti bezpečnosti a výkonu na mokrém povrchu. Bridgestone také aktivně investuje do vývoje nových technologií, jako je například Run-Flat Technology nebo technologie snižování hluku, aby zajistil vysokou úroveň výkonu a inovací svých produktů. Pneumatiku Bridgestone Turanza T005 v rozměru 225/50 R17 je možné zaplatit průměrně 3 300 korun.

Continental PremiumContact 7

V rozměru 225/50 R17 je velmi oblíbenou prémiovou pneumatikou Continental PremiumContact 7, která získala u uživatelů vysoká hodnocení. Díky technologii "Black Chilli" nabízí tato pneumatika skvělou přilnavost jak na suchém, tak na mokrém povrchu a zajišťuje rovnoměrné opotřebení a tichou jízdu. Continental PremiumContact 7 v rozměru 225/50 R17 pořídíte v průměru za 3 600 korun (cena za tuto pneumatiku se může lišit v závislosti na poplatku za dopravu a je aktuálně platná k březnu 2023).

Michelin Pilot Sport 5

Michelin Pilot Sport 5 je prémiová letní pneumatika určená pro sportovní vozy a vysoké výkony. Tento model má asymetrický dezén, který umožňuje vysokou přilnavost na suchu i mokru. Díky technologii "Dynamic Response" pneumatiky Michelin Pilot Sport 5 dokáží rychle a přesně reagovat na řidičovy pohyby, což zajišťuje vynikající ovládání a stabilitu vozu. Další technologie, jako je "Anti Surf System" a "Green Power Compound", přispívají ke zvýšení bezpečnosti a úspornosti. Michelin Pilot Sport 5 je k dispozici v průměru za 3 500 korun.

Prémiové letní pneumatiky 225/50 R17 s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

Pneumatiky střední třídy jsou obvykle o něco kvalitnější než ty ekonomické a jsou cenově dostupné. Tyto značky často nabízejí lepší výkon a delší životnost než ekonomické pneumatiky. Řidiči obvykle soustředí svou pozornost na prémiové nebo nejlevnější pneumatiky, což způsobuje, že pneumatiky střední třídy jsou často přehlíženy.

Výrobci pneumatik střední třídy přitom často využívají výhod prémiových značek a používají již ověřené technologie, které byly použity u prémiových pneumatik. Tím se pneumatiky střední třídy stávají dostupnými za příznivější cenu, aniž by se příliš omezilo na výkonu či bezpečnosti. Střední třídu tvoří značky Kumho, Hankook, Firestone nebo Fulda.

Kumho Ecsta PS71

Kumho Ecsta PS71 je letní pneumatika střední třídy. Tento model je vybaven asymetrickým dezénem, který pomáhá rychle odvádět vodu a zlepšuje výkon na mokru. Tento model bývá v nezávislých testech hodnocen jako velmi dobrá volba v poměru kvalita/cena, a to především pro sportovní jízdu na suchu. Pneumatika Kumho Ecsta PS71 je cenově dostupná, v rozměru 225/50 R17 se dá pořídit za přibližně 2 500 korun

Hankook K135 Ventus Prime 4

Pneumatika Hankook K135 Ventus Prime 4 je vyráběna korejskou společností Hankook, která je jedním z předních světových výrobců pneumatik. Tento model střední třídy má asymetrický dezén, který zajišťuje vynikající ovladatelnost, stabilitu a brzdný výkon na suchém i mokrém povrchu. Hankook K135 Ventus Prime 4 je populární volbou pro řidiče, kteří hledají kvalitní pneumatiku s dobrým poměrem výkonu a ceny, díky svému spojení vysokého výkonu a bezpečnosti. Pláště Hankook pořídíte v průměru za 2 500 korun.

Firestone Roadhawk

V nezávislých testech bývá pneumatika Firestone Roadhawk hodnocena velmi dobře. Například v testu AutoBild Allrad v roce 2018 byla hodnocena jako velmi dobrá na suchu a výborná na mokru, což z ní dělá velmi univerzální pneumatiku vhodnou pro různé podmínky. Pneumatiku Roadhawk pořídíte v průměru za 2 400 korun.

Fulda SportControl 2

Tento model má asymetrický dezén s velkými částmi na vnější části pneumatiky, což zajišťuje vysokou přilnavost v zatáčkách. Vnitřní část pneumatiky je pak navržena pro rychlé odvádění vody a snižování rizika aquaplaningu. Fulda je značka, která spadá do koncernu Goodyear, který patří mezi největší výrobce pneumatik na světě. Podle testu AutoBild Sportscars z roku 2021 získala pneumatika Fulda SportControl 2 ocenění "dobrá" a umístila se na 7. místě mezi 20 testovanými modely. Pochvalu si vysloužila za dobrý výkon na suchu, krátkou brzdnou dráhu a dobrou boční přilnavost v zatáčkách. Na mokru byl výkon pneumatiky průměrný. Pořídit si ji můžete přibližně za 2 600 korun.

Letní pneumatiky 225/50 R17 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky ekonomické třídy

Pneumatiky ekonomické třídy jsou pneumatiky s nižší cenou a výkonem než prémiové pneumatiky. Tyto pneumatiky jsou často vyrobeny z méně kvalitních materiálů a mají méně pokročilé technologie, což se projevuje na jejich výkonu a trvanlivosti. Nicméně pneumatiky ekonomické třídy mohou být pro některé řidiče stále dostatečné, zejména pro ty, kteří nejezdí velké vzdálenosti nebo nepotřebují maximální výkon. Tyto pneumatiky se také často používají na nižších třídách vozidel nebo jako náhradní pneumatiky. Mezi značky pneumatik řazené do ekonomické třídy patří například Fortune, Laufenn, Barum, Sava a Matador.

Fortune FSR701

Společnost Guangzhou South China Tire & Rubber Co. Ltd. vyrábí pneumatiky Fortune, které jsou cenově dostupné. Patří mezi největší výrobce pneumatik v Číně a specializuje se na výrobu pneumatik pro osobní automobily, SUV, dodávky a nákladní vozidla. V nezávislých testech bývají pneumatiky Fortune hodnoceny jako solidní pneumatiky ekonomické třídy s dobrým výkonem a nízkou cenou. Pláště Fortune FSR701 v rozměru 225/50 R17 se dají pořídit v průměru za 1 500 korun.

Sava Intensa UHP 2

Pneumatika Sava Intensa UHP 2 o rozměru 225/50 R17 byla testována v několika testech letních pneumatik nezávislými organizacemi. Podle některých nezávislých testů má tato pneumatika dobrý výkon na suchu, krátkou brzdnou dráhu a dobrý boční záběr v zatáčkách. Nicméně v některých testech se umístila spíše v nižší polovině žebříčku. Pneumatika je cenově dostupná, v průměru za 2 100 korun.

Barum Bravuris 5HM

Barum Bravuris 5HM je letní pneumatika vyráběná společností Barum, která patří do skupiny Continental. Díky asymetrickému dezénu má vynikající přilnavost v zatáčkách a krátkou brzdnou dráhu. Barum Bravuris 5HM byla oceněna v několika nezávislých testech, jako solidní letní pneumatika s dobrým poměrem ceny a výkonu. Pořídit si ji můžete v průměru za 2 200 korun.

Laufenn LK01 S Fit EQ+

Laufenn LK01 S Fit EQ+ je letní pneumatika vyráběná společností Hankook Tire & Technology. Pneumatika Laufenn má asymetrický dezén, který zlepšuje ovladatelnost a snižuje hlučnost během jízdy. Pořídit si ji můžete v průměru za 1 900 korun.

Letní pneu 225/50 R17 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Barum, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články