PRÁCE 🧰

Jaké letní pneumatiky v rozměru 205/50 R17 koupit

17. 5. 2023 8 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Letní pneumatiky jsou klíčovou součástí bezpečné a pohodlné jízdy během teplých měsíců. Při výběru správných letních pneumatik je důležité zvážit řadu faktorů, jako jsou kvalita, výkon, rozměr a cena. V tomto článku se zaměříme na letní pneumatiky v rozměru 205/50 R17.

Letní pneu v rozměru 205/50 R17 - které koupit?

Články na téma testy letních pneumatik dle rozměru R17:

  1. Test letních pneumatik 225/45 R17
  2. Test letních pneumatik 215/55 R17
  3. Test letních pneumatik 225/50 R17
  4. Test letních pneu 225/45 R17 pro rok 2023
  5. Letní pneu v rozměru 205/50 R17 - které koupit? - právě čtete
  6. Test letních pneu ADAC v roce 2024

Pneumatiky v rozměru 205/50 R17 jsou běžně používány na sportovních a výkonných vozidlech, ale také na některých hatchbackech, sedanech a SUV. Některé příklady automobilů, které mohou mít pneumatiky v tomto rozměru, zahrnují Audi A3, A4, A5, BMW 1 Series, 2 Series, 3 Series, 4 Series, Ford Focus ST, Mondeo, Honda Civic Type R, Accord, Hyundai i30, i40. Také Mazda 3, 6, Mercedes-Benz A-Class, C-Class, CLA-Class, Peugeot 308, 508, Subaru Impreza, WRX, nebo Volkswagen Golf, Passat, Jetta a Arteon.

Pneumatika v tomto rozměru nabízí vynikající přilnavost a stabilitu, což přispívá k lepšímu řízení a kontrole nad vozem. Díky širšímu profilu letní pneumatiky 205/50 R17 je zajištěna lepší stabilita v zatáčkách a vyšších rychlostech.

Navíc tato pneumatika nabízí vynikající jízdní pohodlí díky lepší absorpci otřesů a vibrací způsobených nerovnostmi na silnici. Avšak, stejně jako u jakékoliv jiné pneumatiky, je důležité zvolit správnou značku a typ pneumatiky, která bude nejlépe vyhovovat konkrétnímu vozidlu a stylu jízdy.

Pneumatiky prémiové třídy

Obvykle se říká, že pneumatiky prémiové třídy jsou ty nejlepší, nejvyšší kvality a nabízejí nejlepší výkon a bezpečnost. Tyto pneumatiky jsou vyvinuty s použitím nejmodernějších technologií a materiálů a jsou testovány tak, aby poskytovaly vynikající výkon jak na suchu, tak na mokru, stejně jako vysokou stabilitu a pohodlí. Prémiové pneumatiky jsou určeny pro řidiče, kteří často cestují na delší vzdálenosti a jezdí v různých klimatických podmínkách a kteří prostě vyžadují to nejlepší. Cena prémiových pneumatik obvykle překračuje cenu pneumatik střední třídy, nicméně výkon, bezpečnost a pohodlí, které poskytují, jsou pro náročné řidiče často nezbytné.

Mezi výrobce pneumatik prémiové třídy patří Nokian Tyres, Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin a Pirelli.

Michelin PILOT SPORT 4

Pneumatiky Michelin PILOT SPORT 4 v rozměru 205/50 R17 jsou určeny pro osobní vozidla a nabízejí vysoký výkon v oblasti bezpečnosti a komfortu. Mají asymetrický dezén, který zajišťuje dobré zachování stability a vedení vozidla na suchém i mokrém povrchu. Výhodou těchto pneumatik je také nízký valivý odpor, což snižuje spotřebu paliva a šetří životní prostředí. Pořídit si je můžete v průměru za 3 500 korun za kus.

Nokian WetProof

Pneumatiky Nokian WetProof v rozměru 205/50 R17 jsou speciálně navrženy pro mokré povrchy a poskytují vysokou bezpečnost a pohodlí. Technologie Aramid Sidewall umožňuje lepší odolnost proti poškození a delší životnost pneumatiky. Pneumatiky Nokian WetProof mají také nízký valivý odpor, což znamená nižší spotřebu paliva a nižší emise CO2. Pneumatiku pořídíte v průměru za 3 400 korun.

Bridgestone Turanza T005

Pneumatiky Bridgestone Turanza T005 v rozměru 205/50 R17 jsou prémiové letní pneumatiky, které nabízejí vysoký výkon a bezpečnost na suchu i mokru. Mají asymetrický dezén a speciální směs gumy, která zajišťuje dobrou přilnavost a snižuje opotřebení pneumatiky. Díky inovativním technologiím jsou tyto pneumatiky tiché a nabízejí pohodlnou jízdu. Navíc mají nízký valivý odpor, což přispívá k menší spotřebě paliva a nižší emisi CO2. Pořídit si je můžete v průměru za 3 200 korun za kus.

Continental PremiumContact 6

Pneumatiky Continental PremiumContact 6 v rozměru 205/50 R17 jsou navrženy pro výkonné osobní vozy a nabízejí vyšší úroveň jízdního komfortu a bezpečnosti. Mají asymetrický dezén, který zajišťuje vynikající výkon v mokrých i suchých podmínkách. Díky použití inovativní směsi gumy a speciální konstrukce se snižuje spotřeba paliva a zvyšuje kilometrový výkon pneumatiky. Pořídit si je můžete v průměru za 3 000 korun za kus.

Dunlop SP Sport BluResponse

Pneumatiky Dunlop SP Sport BluResponse v rozměru 205/50 R17 jsou letní pneumatiky navržené pro vozidla střední a vyšší třídy. Tento model nabízí vysoký výkon a bezpečnost na mokrém povrchu, s nízkou hladinou hluku a vysokou úsporou paliva. Tento model používá technologie, jako je asymetrický dezén, který poskytuje lepší trakci a ovladatelnost na suchých a mokrých površích, a polymerovou směs s nízkým valivým odporem, která pomáhá snižovat spotřebu paliva. I přes to, že jsou pneumatiky v prémiové třídě, jsou stále cenově dostupné, a to s cenovkou 3 000 korun za kus.

Prémiové letní pneumatiky 205/50 R17 s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

Střední třída pneumatik obecně představuje kompromis mezi výkonem, cenou a pohodlím. Tyto pneumatiky nabízejí solidní výkon a bezpečnostní vlastnosti, jako je dobrá přilnavost na mokru a odolnost proti aquaplaningu, a jsou cenově dostupnější než prémiové pneumatiky. Pneumatiky střední třídy jsou ideální volbou pro každodenní jízdu v běžných podmínkách na silnicích a městských ulicích, zejména pro vozy nižší a střední třídy. Pneumatiky střední třídy bývají řidiči často přehlíženy, protože se soustředí buď na prémiové, nebo na nejlevnější varianty. Nicméně výrobci střední třídy často využívají výhod prémiových značek a používají již ověřené technologie, které byly použity u prémiových pneumatik. Díky tomu se stávají dostupnými za příznivější cenu.

Střední třídu tvoří značky jako Uniroyal, Kumho, Hankook, Firestone nebo Fulda.

Kumho Ecsta PS71

Kumho Ecsta PS71 jsou sportovní pneumatiky s vysokou výkonností a přilnavostí na suchém i mokrém povrchu. Pneumatiky mají asymetrický dezén a používají technologii "Nano-Silica", která zvyšuje přilnavost a zkracuje brzdnou dráhu. Pořídíte je v průměru za 2 000 korun za kus.

Hankook K125 Ventus Prime 3

Pneumatiky Hankook K125 Ventus Prime 3 v rozměru 205/50 R17 jsou sportovní letní pneumatiky, které se vyznačují vysokou výkonností a výbornou přilnavostí na mokru i suchu. Díky svému asymetrickému dezénu poskytují precizní řízení a stabilitu v zatáčkách. Tato pneumatika využívá novou směs gumy s vysokým obsahem křemíku, která zajišťuje kratší brzdnou dráhu na mokru. Navíc jsou tyto pneumatiky poměrně tiché a nabízejí pohodlnou jízdu. Pořídit si je můžete v průměru za 2 300 korun za kus.

Firestone Roadhawk

Pneumatiky Firestone Roadhawk v rozměru 205/50 R17 jsou navrženy pro vysokou výkonost a bezpečnost na mokrých silnicích. Tato pneumatika je vybavena 3D lamelami, které poskytují lepší přilnavost a ovladatelnost na mokrém povrchu. Kromě toho má speciální směs gumy, která zvyšuje odolnost proti opotřebení a prodlužuje životnost pneumatiky. Celkově jsou pneumatiky Firestone Roadhawk ideální pro každodenní jízdu v různých podmínkách. Pneumatiky pořídíte v průměru za 2 100 korun za kus.

Fulda SportControl 2

Fulda SportControl 2 jsou letní pneumatiky určené pro osobní vozidla. Tyto pneumatiky nabízejí vysokou úroveň jízdního komfortu a stability při jízdě po suchém i mokrém povrchu. Mají vylepšenou ochranu proti aquaplaningu díky širším podélným drážkám a dlouhou životnost díky speciální směsi pryže a nové konstrukci běhounu. Pneumatiky je možné pořídit v průměru za 2 900 korun za kus.

Letní pneumatiky 205/50 R17 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky ekonomické třídy

Pneumatiky nižší třídy s nižší cenou se nazývají "low budget" pneumatiky. Tyto pneumatiky jsou určeny pro zákazníky s menším rozpočtem a nabízejí nižší kvalitu a výkon než pneumatiky prémiové nebo střední třídy. Některé značky ekonomických pneumatik nabízejí dobrou kvalitu a bezpečnost za nízkou cenu, ale mají kratší životnost a horší výkon v extrémních podmínkách, jako jsou například silné deště.

Mezi značky pneumatik nižší třídy patří Fortune, Laufenn, Barum, Sava a Matador.

Fortune FSR802

Pneumatiky Fortune FSR802 jsou v kategorii ekonomické třídy a jsou navrženy pro letní provoz. Jsou k dispozici v různých rozměrech, včetně rozměru 205/50 R17. Tento typ pneumatik je navržen pro vozidla nižší a střední třídy a poskytuje dobrý výkon na suchu i na mokru, včetně dobré stability při brzdění a řízení. Pořídit si je můžete v průměru za 1 300 korun za kus.

Sava Intensa UHP 2

Pneumatiky Sava Intensa UHP 2 v rozměru 205/50 R17 jsou považovány za výkonné letní pneumatiky. Tento model nabízí vyvážené vlastnosti v oblasti trakce na suchu i mokru, brzdění a ovladatelnosti. Sava Intensa UHP 2 má asymetrický dezén s velkými bloky na ramenou pro lepší řízení a stabilitu v zatáčkách a široké drážky pro efektivní odvádění vody z povrchu, čímž se snižuje riziko aquaplaningu. Díky použití inovativní směsi gumy zaručuje Sava Intensa UHP 2 i nízkou spotřebu paliva a dlouhou životnost. Pneumatiky jsou k dispozici v průměru za 2 000 korun za kus.

Barum Bravuris 5HM

Pneumatiky Barum Bravuris 5HM v rozměru 205/50 R17 jsou považovány za kvalitní ekonomickou třídu pneumatik. Mají asymetrický dezén a poskytují dobrý přilnavost a stabilitu v různých podmínkách. Tuto pneumatiku charakterizuje dobré zvládání mokrého povrchu, nízká hlučnost a dobré řízení. Díky svému vyváženému designu se tato pneumatika hodí pro každodenní jízdu v různých podmínkách. Pořídit si je můžete v průměru za 1 900 korun za kus.

Laufenn S FIT EQ+

Pneumatiky Laufenn S FIT EQ+ v rozměru 205/50 R17 jsou low-budget cenovou variantou a nabízejí vyvážený poměr mezi výkonem a komfortem. Podle testů mají dobré vlastnosti na suchu i mokru, včetně dobré stability a brzdného výkonu. Celkově se jedná o solidní volbu pro běžné použití. Pneumatiky v rozměru 205/50 R17 pořídíte v průměru za 1 800 korun.

Letní pneu 205/50 R17 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články