PRÁCE 🧰

Víkendový souhrn: WSBK Portugalsko

10. 10. 2022 3 min. čtení diskuze (0) Motorsport

Razgatlioglu má za sebou povedený víkend. Bautista ale i tak navýšil náskok v celkovém pořadí šampionátu superbiků.

Víkendový souhrn: WSBK Portugalsko

Články na téma WSBK závody:

  1. Víkendový souhrn: WSBK Barcelona
  2. Víkendový souhrn: WSBK Portugalsko - právě čtete
  3. Víkendový souhrn: WSBK Argentina
  4. Víkendový souhrn: WSBK Indonésie

V pořadí již devátým závodem pokračovala letošní sezóna Mistrovství světa superbiků v Portugalsku. Bautista v minulém závodě nepatrně odskočil svým pronásledovatelům. Čekalo se tedy jestli svůj náskok ještě navýší a v jaké formě se ukáže Razgatlioglu.

Sobota

Superpole byl ve znamení lámání rekordů. Nejprve překonal traťový rekord Razgatlioglu (Yamaha), ale následně ho ještě trumfnul Rea (Kawasaki). V první lajně je doplnil ještě Lowes (Honda). Až čtvrtý byl tentokrát Bautista s Ducati, který se nedokázal tak rychle zlepšovat, jako jeho soupeři. Pátý zajel Locatelli (Yamaha), který tak měl dobrou pozici, aby pomohl týmovému kolegovi Razgatliogluovi. Šestý byl Bassani (Ducati). Čech König byl poslední.

První závod přinesl bitvu tří mužů celkového pořadí. Závod byl zkrácený v důsledku vážné nehody v závodě doprovodné kategorie. Po startu bojovali Razgatlioglu a Rea. Razgatlioglu nakonec ze souboje vyšel vítězně, od konkurentů se vzdálil a závod vyhrál. Svým nejrychlejším kolem opět překonal traťový rekord. Bautista lehce ztratil na startu, ale rychle se probojovával zpět. Nakonec se dostal až na druhé místo. Třetí dojel Rea. O pódium se pral Bassani, ale nakonec dojel čtvrtý. Podobně na tom byl Lowes, který ale dokončil až na pátém místě.  Pro šestou příčku si dojel Locatelli. König byl poslední klasifikovaný jezdec.

Víkendový souhrn: WSBK Portugalsko

Něděle

Nedělní program začínal tradičně sprintovým závodem. Celý desetikolový sprint sváděli tvrdou bitvu Razgatlioglu a Bautista. Oba perfektně zvládli start a bojovali až do cíle. Bautista se snažil hlavně využít výkon jeho Ducati, ale neúspěšně. V cíli byl první Razgatlioglu před Bautistou o pouhých 0,123 sekundy. Rea byl také chvíli součástí této bitvy, ale pak odpadl a dokončil závod na třetím místě před týmovým kolegou Lowesem. Pátý dojel Rinaldi (Ducati) a druhou řadu doplnil po bitvě s Locatellim Bassani. Další nový traťový rekord stanovil nejrychlejším kolem závodu Jonathan Rea. König byl bohužel opět poslední klasifikovaný.

I nedělní hlavní závod byl ve znamení souboje Razgatlioglua a Bautisty. A opět se k nim přidal i Rea, který je oba hned na startu předjel. Razgatlioglu a Rea bojovali o první místo, pak se do toho vložil Bautista a nejdříve předjel Razgatlioglua a následně i Rea. Toho využil Razgatlioglu a Rea také předjel. Razgatlioglu se krátce dostal i před Bautistu, ten se ale nevzdal, a nakonec s hezkým náskokem závod vyhrál. Musel přitom překonat i jednu krizovku, když se mu jeho Ducati vznesla na jednom horizontu a Bautista pak měl plné ruce práce, aby ji zkrotil. Pro druhé místo si dojel Razgatlioglu a třetí příčku bral Rea. Čtvrtý Rinaldi se také zapojil do boje o pódium, nakonec ale spíše bojoval s pátým Lowesem. Na šesté příčce dokončil závod v Portimau Locatelli. Posledním klasifikovaným byl opět König.

Vítězstvím v nedělním závodě si Bautista pojistil vedení v celkovém pořadí šampionátu. Na druhého Razgatlioglua má náskok 56 bodů. Dalším kolem MS superbiků bude za dva týdny závod v Argentině.

Víkendový souhrn: WSBK Portugalsko

Zdroj info: WSBK.
Zdroj médií: WSBK.

Podobné články