PRÁCE 🧰

Valentino Rossi končí v MotoGP

6. 8. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Konec jedné velké éry se blíží. Nikdo z nás nemládne, a zejména fyzicky náročné sporty prostě nejde dělat na špičkové úrovni do nekonečna.

Včera na tiskové konferenci oznámil Ital Valentino Rossi, že po této sezóně už se do sedla motocyklu v kategorii MotoGP nevrátí. Jak sám řekl, čeká ho poslední polovina sezony v královské kategorii. Na tiskové konferenci, kde konec oznámil zároveň dodal, že je to pro něj velmi smutný okamžik.

Jeho kariéra v seriálu mistrovství světa začala v roce 1996 a ze slabších kubatur se velice rychle propracoval na úplnou špičku, kterou tehdy představovaly bestiální dvoutaktní pětistovky. Získal celkem devět titulů mistra světa, což je naprosto úctyhodný výkon. Poslední roky ale jeho hvězda zvolna pohasínala a v letošní sezóně jezdil až ve druhé desítce.

Existuje reálná šance, že Rossiho na okruzích ještě v roli závodníka uvidíme, v minulosti poměrně úspěšně koketoval s Formulí 1, účastnil se i soutěží rallye. V každém případě bude ho asi budeme vídat spíše v paddocku, protože do příštího ročníku MotoGP vstoupí se svojí vlastní stájí Aramco Racing Team VR46. Tentokrát už ale v roli majitele.

Zdroj médií: Twitter/ValeYellow46.

Podobné články