PRÁCE 🧰

Svatý otec dostal automobil, který jezdí na vodík

13. 10. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Papež František se zajímá o záležitosti spojené s ochranou životního prostředí, není tedy divu, že mu Japonská konference katolických biskupů předala dal v podobě Toyoty Mirai.

Vůz, který jezdí na vodík, je ale samozřejmě speciálně upraven tak, aby v něm mohl jezdit nejvyšší představitel katolické církve. Mirai je dlouhý 5,1 metru a celková výška se vyšplhala na 2,7 metru. Samozřejmě včetně nástavby, ze které může papež kynout davům.

Toyota Mirai

Vůz je jedním z dvojice modelů speciálně vyrobených Toyotou a věnovaných Japonské konferenci katolických biskupů při příležitosti papežské návštěvy Japonska v listopadu loňského roku. Slavnostního předání poblíž papežovy rezidence ve Vatikánu se minulý týden zúčastnil otec Domenico Makoto Wada, reprezentující Japonskou konferenci katolických biskupů, společně s Jeho excelencí Seidžim Okadou, velvyslancem Japonska při Svatém stolci. Přítomni byli samozřejmě i představitelé automobilky Toyota.

Toyota Mirai

Upravený vůz neprodukuje žádné emise a pohání jej systém vodíkových palivových článků, zajišťujících dojezd cca 500 kilometrů. Jediné emise tvoří čistá voda. V tomto případě se ale vyloženě vnucuje nějaký upgrade na produkci vody svěcené.

Toyota Mirai

Zdroj médií: Toyota.

Podobné články