PRÁCE 🧰

Američané vyhodnotili Toyotu RAV4 jako nejbezpečnější vůz

9. 8. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Toyota RAV4 2019 získala nejvyšší hodnocení v bezpečnostních testech Institute for Highway Safety (IIHS), což je americký ekvivalent testů Euro NCAP. Toto středně velké SUV páté generace, které mělo v USA premiéru minulý rok, excelovalo ve všech crashtestech. Stejný úspěch sklidil i předkolizní systém PCS.

Toyota RAV4 vyhodnocen jako nejbezpečnější vůz

Nejvyšší hodnocení ve všech kategoriích

Aktuální model RAV4 dosáhl nejvyššího hodnocení ve všech šesti kategoriích pasivní bezpečnosti. Výsledek prokazuje nejvyšší úroveň zabezpečení při čelní srážce, boční srážce, když vůz zavadí o překážku malou částí přídě na straně řidiče a na straně spolujezdce, a dále při zmáčknutí střechy.

Nový model byl zkonstruovaný na platformě TNGA, která disponuje extrémně tuhou konstrukcí

Ocenění dostal vůz RAV4 i za funkci hlavových opěrek při ochraně hlavy a krku. Nový model byl zkonstruovaný na platformě TNGA, která disponuje extrémně tuhou konstrukcí a zvyšuje pasivní bezpečnost řidiče a spolucestujících.

Systém má rovněž funkci varování před rizikem srážky zvukovým signálem

Součástí je Toyota Safety Sense

IIHS také přidělil nejvyšší hodnocení, Superior, předkoliznímu bezpečnostnímu systému (PCS), jenž je součástí systému aktivní bezpečnosti Toyota Safety Sense druhé generace a patří do standardní výbavy RAV4. PCS předešel srážce v jednotných testech IIHS v rychlosti 20 km/h a 40 km/h. Systém má rovněž funkci varování před rizikem srážky zvukovým signálem.

Zdroj médií: toyota.

Podobné články