PRÁCE 🧰

Dobrá výbava, ale vyšší cenovka. Dokáže ji Austral ospravedlnit?

10. 5. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Renault

Renault Austral přiváží svěží vítr do kategorie SUV. Se svěžestí a luxusními prvky ale přichází vyšší cenovka. I s vrcholnou výbavou se nicméně vejdete do milionu. Dokáže svou cenu obhájit?

Renault Austral Iconic Esprit Alpine

Renault Austral má pro Renault dobýt segment C v kategorii SUV. Oproti silné konkurenci tak musí nabídnout něco navíc. Nutno poznamenat, že na to jde docela dobře. Z vnější strany zaujme atraktivním designem, uvnitř naopak hýčká hodnotným, skoro až luxusním interiéremprvotřídní technologickou výbavou. Pravda ale je, že si za to Renault nechá zaplatit, což ale dnes není nic neobvyklého. Co za své peníze dostanete si nyní projdeme.

Renault Austral je dostupný ve čtyřech výbavových stupních – Techno, Techno Esprit Alpine, Iconic a Iconic Esprit Alpine. K dispozici je hned šest barevných odstínů, plus jeden lze mít v matném provedení a tři lze kombinovat s černým odstínem střechy. Do té doby, než přijde plně hybridní ustrojí, je Austral dostupný s dvojicí mild-hybridních motorizací. Slabší benzinová třináctistovka nabídne 103 kW (140 koní) v kombinaci s manuální převodovkou a pořídíte ji výhradně se základní výbavou Techno. Zbylé tři výbavové stupně už dostanete jen se silnější specifikací jinak totožného čtyřválce. Ten poskytuje výkon 116 kW (158 koní) a páruje se pouze s vynikající bezestupňovou automatickou převodovkou.

Renault Austral Iconic Esprit Alpine

Techno

Základ Australu začíná s laťkou poměrně vysoko. Samozřejmostí je dvouzónová automatická klimatizace, full LED světlomety vpředu i vzadu nebo armáda elektronických asistentů. Spoustu uživatelů jistě potěší i přítomnost zadní couvací kamery a hands-free přístup do vozu. Praktická je přítomnost zadní posuvné lavice nebo dvojité podlahy kufru. Za příplatek lze navíc pořídit i vychytávky vyšších verzí – elektrické víko kufru nebo třeba vyhřívaná přední sedadla. V základní výbavě bohužel chybí střešní lišty, které pořídíte pouze v kombinaci se střešním oknem za tučný příplatek. Na druhou stranu už v základu dostanete digitální přístrojový štít, a především skvělý infotainment openR link se službami Google. Za cenu od 770 000 korun slušný základ.

Techno Esprit Alpine

Výbavy s koncovkou Alpine jsou zaměřeny především na zatraktivnění vzhledu a musíme uznat, že se jim to daří velmi dobře. Standardem jsou velká 20″ kola s krásným designem. Vnější vzhled je pak doplněn odlišným nárazníkem, hojným použitím černé barvy a zadními LED světly s 3D efektem „moiré“. V interiéru se nešetřilo alcantarou a prošíváním v barvě francouzské trikolóry. Oproti základní výbavě ale o tolik navíc nedostanete, naopak musíte připlácet třeba i za posuvnou zadní lavici. Větší cenový skok je tak daný především silnější motorizací, za kterou zaplatíte minimálně 875 000 korun.

Renault Austral Iconic Esprit Alpine

Iconic

Druhá nejvyšší výbava Iconic je zaměřena především na eleganci. Exteriér tak zdobí chromované lišty a interiér pokrývá kvalitní kůže. Pohodu na palubě doplňují elektricky nastavitelná sedadla s masážní funkcí a pokročilé asistenční systémy v čele s hlídáním mrtvého úhlu nebo adaptivním tempomatem. Samozřejmostí je vyhřívání sedadel i volantu nebo elektrické otevírání víka zavazadlového prostoru. Za příplatek 24 000 korun můžete poslouchat hudbu z kvalitní audiosoustavy Harman Kardon, za 22 000 korun lze mít MatrixLED světlomety a za 15 000 korun head-up displej. Základní cena je 925 000 korun.

Iconic Esprit Alpine

Top výbavový stupeň kombinuje vzhled Alpine s výbavou Iconic. Kůži nappa nahrazuje alcantarou a lehce se liší v nabízených asistentech. Příplatky jsou ale totožné, jako u verze Iconic. Za nejvyšší výbavový stupeň zaplatíte minimálně 955 000 korun.

Zdroj info: Renault.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články