PRÁCE 🧰

Renault 5 slaví padesátku na Retromobile 2022

3. 3. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Z Renaultu 5 se stal skutečný symbol popkultury s více než 5,5 miliony prodaných kusů v mnoha zemí. A tak k výjimečnému výročí je nutné také výjimečných oslav.

Francouzská automobilka plánuje četné akce, happeningy a komunikaci na sociálních sítích v průběhu celého letošního roku. Jedna z důležitých oslav proběhne už 16. až 20. března na 46. ročníku veletrhu Retromobile v Paříži.

Stánek Renaultu, s opravdu požehnanými rozměry (820 m2), bude věnován ikonickému vozu Renault 5. Mezi 12 nejkrásnějšími historickými verzemi tohoto modelu Renault Classic bude také nový prototyp Renault 5. Na čísle 5 budou moci návštěvníci sledovat historii Renaultu 5 od prvních modelů sjíždějících z výrobních linek v roce 1972 až po jeho důstojného nástupce Renault Supercinq.

Hned vedle nich se na číslici 0 objeví řada modelů v "popových" barvách, které Renault 5 navrhuje. Vůz popkultury, zrozený z nekonformního ducha května 1968. V neposlední řadě se k expozici připojují také závodní verze, které patří mezi modely, jež se zasadily o statut legendy tohoto modelu, spolu s prototypem Renault 5, jenž má vyjet na silnice v roce 2024.

Zdroj info: Renault.
Zdroj médií: Renault.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články