PRÁCE 🧰

Novým generálním ředitelem Renaultu bude Luca de Meo, bývalý šéf Seatu

30. 1. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Renault

Ital Luca de Meo bude automobilku Renault řídit od 1. července 2020. Po svém nástupu do funkce se bude muset vypořádat s řadou problémů, které společnost v současné době tíží.

Luca de Meo nahradí v čele francouzské automobilky Clothilde Deblosovou, která po dočasném vedení společnosti bude vykonávat funkci zástupkyně ředitele. Představenstvo si od jeho působení ve funkci generálního ředitele slibuje hlavně stabilizaci poměrů. Věří také, že díky svému diplomatickému jednání a strategickému myšlení provede de Meo firmu současným obdobím velkých změn, které provází celý automobilový průmysl.

V nové funkci se Ital bude muset vypořádat s odchodem svého předchůdce, Thierryho Bollorého, který měl blízký vztah s Carlosem Ghosnem. Tento bývalý šéf aliance Renault-Nissan-Mitsubishi je stále na útěku před zákonem. Předpokládá se, že Luca de Meo by měl následně vést i celou alianci. Další z otázek, kterou se bude muset nový ředitel zabývat, je napjatý vztah s Nissanem, kde Renault aktuálně vlastní 40 % akcií.

De Meo zahájil svou kariéru v automobilovém průmyslu právě u značky Renault a po působení na různých pozicích ve firmách Toyota, Fiat a Seat se vrací zpět. Na pozici šéfa Seatu de Mea nahradí současný finanční ředitel Carsten Isensee.

Zdroj médií: seat.

Podobné články