PRÁCE 🧰

Půjčení karavanu nebo obytného vozu, co si pohlídat?

25. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Pokud si půjčujete karavan nebo obytný vůz a chcete, aby všechno proběhlo bez komplikací, měli byste si ohlídat několik důležitých věcí.

Půjčení karavanu nebo obytného vozu: Na co si dát pozor?

Články na téma půjčení karavanu nebo obytného vozu:

  1. Půjčení karavanu nebo obytného vozu: Na co si dát pozor? - právě čtete
  2. Co potřebujete k půjčení karavanu nebo obytného vozu?
  3. Pronájem obytného vozu - na co si dát před půjčením pozor?

Smlouva o půjčení karavanu nebo obytného vozu

Při pronájmu obytného vozu nebo karavanu byste měli sepsat s pronajímatelem řádnou smlouvu. V té by měly být uvedené veškeré náležitosti. Mezi ty důležité patří cena a doba pronájmu nebo výše kauce. Zjistit byste si měli i to, co se stane s kaucí v případě, že vůz poškodíte.

Zároveň byste měli vědět, co všechno máte v ceně. V některých autopůjčovnách budete mít v rámci půjčení karavanu nebo obytného vozu neomezený nájezd kilometrů. V jiných bude denní nebo týdenní nájezd limitovaný a za jeho překročení budete muset zaplatit. Ověřit byste si měli i informaci, zda si půjčujete vozidlo pojištěné.

Zjistit byste si měli i to, jestli budete smět s vozem nebo přívěsem vyrazit kamkoliv. Většina půjčoven vám dovolí se s autem pohybovat po území celé Evropské unie. Pokud byste chtěli vyrazit dál, bude třeba se s autopůjčovnou domluvit individuálně. A ne každá vám to umožní.

Výběr karavanu nebo obytného vozu z autopůjčovny

Při výběru konkrétního modelu karavanu či obytňáku byste měli dbát i na jeho stáří a bezpečnost. V případě nárazu nebo nehody oceníte vozidlo, které vám zajistí dostatečnou ochranu.

Pokud pronajímáte obytný vůz, měli byste vědět, jaký by měl být stav nádrže při půjčení a vrácení karavnu nebo obytného vozu. Kdyby autopůjčovna vyžadovala vrácení s plnou nádrží a vy byste auto odevzdali v jiném stavu, mohli byste zaplatit poplatek mnohem větší než kolik by vás stálo doplnění nádrže s PHM.

V každém případě je dobré najít si ověřenou autopůjčovnu, kde víte, že s vámi budou jednat férově a na rovinu. Pokud vám ji může doporučit váš známý, máte vyhráno. Ale i na internetu najdete řadu užitečných recenzí.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články