PRÁCE 🧰

Pronájem obytného auta: Co si před půjčením pohlídat?

4. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Pokud neplánujete vyrážet na cesty s obytným vozem několikrát do měsíce nebo na několik měsíců v roce, vyplatí se vám pronájem obytného vozu. Při půjčení obytného auta je ale potřeba si pohlídat několik věcí.

Pronájem obytného vozu - na co si dát před půjčením pozor?

Články na téma půjčení karavanu nebo obytného vozu:

  1. Půjčení karavanu nebo obytného vozu: Na co si dát pozor?
  2. Co potřebujete k půjčení karavanu nebo obytného vozu?
  3. Pronájem obytného vozu - na co si dát před půjčením pozor? - právě čtete

Pronájem obytného vozu vs. koupě obytného vozu

Pokud nebude obytné auto vaším druhým domovem, ve kterém budete trávit podstatnou část roku, vyplatí se vám ho spíše vypůjčit než vlastnit. Odpadne vám tak nejen nemalá investice, kterou budete muset při pořízení obytného auta vydat. Nebudete se muset ani starat o pojištění, servis, úklid nebo dlouhodobé parkování. To všechno za vás vyřídí společnost, která vám obytný vůz pronajme.

Co budete muset zaplatit, je pouze částka za vypůjčení na dobu, kdy budete obytné auto využívat. A dále také kauci, která se pohybuje přibližně od 5 do 20 tisíc korun a poskytuje pronajímateli záruku a případné krytí škod. Pokud plánujete cestu do zahraničí, tak si budete muset vyřídit ještě zahraniční pojištění.

Půjčení obytného vozu, co si pohlídat?

Před půjčením obytného auta byste si měli zkontrolovat několik následujících věcí:

  • Jednou z nich je stav a stáří vozu. Pokud hledáte levnější variantu, tak samozřejmě nemůžete čekat, že dostanete k používání nejnovější model.
  • Raději si zkontrolujte, že má obytný vůz tolik míst na sezení i na spaní, kolik potřebujete.
  • Ověřit byste si měli i povolený nájezd kilometrů, který je lépe nepřekračovat, abyste nemuseli platit penále. Setkat se můžete i s možností neomezeného nájezdu.
  • Zjistěte si, zda máte v ceně půjčení obytného auta plyn a pojištění.
  • V případě, že plánujete cestovat s vaším čtyřnohým mazlíčkem, měli byste si zjistit, jestli tuto možnost pronajímatel umožňuje.

Vše by mělo být před půjčením obytného auta řádně podložené smlouvou, kde budou všechny náležitosti uvedené.  Až budete mít všechno vyřešené, stačí už jen zabalit všechno potřebné a můžete vyrazit na cesty.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články