PRÁCE 🧰

Potahy na sedačky do auta aneb které vybrat?

26. 1. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Myslíte si, že by si váš vůz zasloužil nové potahy na sedačky? Můžete vybrat takové, které budou perfektně sedět nejen autu, ale i vám. Na trhu najdete potahy na přední i zadní autosedačky, masážní nebo třeba vyhřívané potahy. Volba je jen na vás.

Potahy na autosedačky a jejich koupě

Články na téma autopotahy:

  1. Jak vyčistit sedačky a potahy v autě?
  2. Potahy na autosedačky a jejich koupě - právě čtete
  3. Autopotahy: Průvodce výběru
  4. Jak nasadit autopotahy

Jak vybrat správné potahy na autosedačky

První věcí, na kterou byste měli při výběru konkrétního potahu myslet, jsou rozměry autopotahů. Každý model auta má sedačky jiného rozměru. Odlišnosti mohou být v řádu centimetrů, ale pokud nezvolíte elastický materiál, nebude špatně zvolený potah sedět. Proto je dobré vše pořádně zkontrolovat nebo si nechat vyrobit potahy přímo na míru.

Dobře vybírat byste měli i materiál. Takový, na kterém se vám bude příjemně sedět jak za chladnějšího počasí, tak i v parném létě. Důležité je také zvolit takový materiál, který budete mít prostor pořádně udržovat.

Co by určitě mělo hrát roli při výběru konkrétního potahu na autosedačku, je jeho design. Vyberte takový, který se vám bude líbit. Pak se v autě budete cítit mnohem lépe, než kdybyste sáhli po modelu, o kterém byste měli pochybnosti.

Druhy potahů na autosedačky

Existuje několik druhů potahů. Díky tomu si můžete zvolit přesně takový, který vám bude vyhovovat.

Ochranné potahy na sedadla

Jak už jejich název napovídá, ochranné potahy do auta mají za úkol hlavně chránit sedačky před poškozením a opotřebením. To jistě ocení rodiče malých dětí nebo ti, kteří často vozí autem svoje zvířecí mazlíčky. Instalace těchto potahů většinou nebývá složitá. Často se jedná o výrobky z elastické textilie, které jednoduše na sedadlo natáhnete.

Vyhřívané potahy do auta

Vyhřívané potahy na sedadlo řidiče oceníte především v chladnějších měsících. I když nemáte možnost parkovat auto v garáži, zajistí vám tyto potahy příjemné posezení už po pár minutách. Stačí, když je zapojíte do autozásuvky a potahy budou hřát. Teplotu budete moct pak u většiny modelů sami regulovat.

Masážní potahy na autosedačky

Pokud za volantem trávíte dlouhé hodiny, můžete si vybrat i masážní potahy na přední sedačky. Ty vám pomohou snížit únavu a promasírovat záda, která při dlouhém sezení mohou trpět. Až dojedete do cílové destinace, budete tak mnohem čerstvější a budete mít z jízdy lepší pocit.

Zdroj info: Internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články