PRÁCE 🧰

Poplatky za tunely aneb Jak se platí tunely v Rakousku?

2. 7. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Cestování autem po Rakousku

Země ledovcových jezer je už poměrně hornatá a navíc se v ní vyskytují Alpy. Řidiči tak musí občas projet tunelem, případně průsmykem, aby se dostali na druhou stranu.

Placené tunely v Rakousku - jak je platit?

Články na téma nejlepší cesty autem na dovolenou:

  1. Jaká je nejlepší cesta autem do Chorvatska?
  2. Placené tunely v Rakousku - jak je platit? - právě čtete
  3. Cesta do Rakouska autem - která je ta nejlepší?
  4. Čerpací stanice CNG na cestě do Chorvatska

Placených tunelů se v Rakousku nachází spousta. Poplatek se dá naštěstí celkem jednoduše zaplatit. Několik kilometrů před tunelem jsou totiž mýtné brány, většinou z jedné strany, protože stejně není, kam sjet, aby se řidič placení za průjezd vyhnul. Jakmile tedy přijíždíte k bráně, vyhledáte si dle značky, který vjezd je určen pro osobní automobily a tam zamíříte.

V dostatečné vzdálenosti před vjezdem je také vidět, kolik se za průjezd platí. Poplatek je jednorázový. Pokud pojedete stejnou cestou a stejným tunelem zpět, musíte průjezd zaplatit znovu. Mýtné se platí také za některé vysokohorské silnice, které bývají zpravidla přes zimu uzavřeny.

Poplatek za průjezd tunelem nebo průsmykem se pohybuje mezi 7 až 13 euro, přesnou částku naleznete buď na internetu a nebo u mýtné brány. Pro rychlejší odbavení je vhodné mít hotovost, ale dá se rovněž platit kartou. Po zaplacení dostanete účtenku, kterou si pro jistotu uschovejte.

Mohlo by se vám hodit: Při cestě do Rakouska mohou nastat nepříjemné situace, které neočekáváte. Proto byste neměli opomenout cestovní pojištění online. Zorientovat se v nabídkách je ale mnohdy zdlouhavé a složité. Naštěstí vám se vším pomůže kalkulačka cestovního pojištění.

  Sjednat cestovní pojištění do Rakouska

Zdroj info: info Rakousko, Autorský text.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články