PRÁCE 🧰

Pneumatiky Mitas, vše o značce a kde koupit

1. 11. 2020 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Akciová společnost Mitas vznikla 15. ledna roku 1991 přeměnou státního podniku MITAS Praha. Pneumatiky značky Mitas lze vidět na zemědělských, stavebních a manipulačních strojích, motocyklech, nákladních automobilů nebo letadlech.

Informace o značce Mitas

Společnost Mitas je součástí koncernu Trelleborg, která patří do špičky evropských výrobců pneumatik pro oblasti zemědělství, průmyslu, stavebnictví a dalších. V současnosti vlastní Mitas tři výrobní závody v České republice a po jednom v Srbsku, Slovinsku, USA a na Srí Lance.

Logo Mitas

Nabídka pneu podle období

Prodejci pneu Mitas

Historie společnosti Mitas

První zmínka o pneumatikách Mitas se datuje na 30. léta 20. století. První výrobny pneumatik se nacházely v Praze a ve Zlíně. V roce 2013 vznikl výrobní závod v Otrokovicích, kde se produkují nejvýkonnější radiální pneumatiky pro zemědělské odvětví. Nejdříve se vyráběly pláště pro osobní vozidla, motorky a jízdní kola. V roce 2004 získala společnost Mitas divizi zemedělských pneumatik firmy Continental. Roku 2012 se otevřela pobočka v Charles City v Iowě v USA, ve které jsou vyráběné pneumatiky pro americký farmářský průmysl. Po dlouhá léta bylo primární cílení firmy na evropský trh, postupem času se ale vše změnilo. Prostřednictvím švédské globální prodejní sítě Trelleborg Wheel Systems, jsou pneumatiky Mitas distribuovány po celém světě.

Zajímavosti o značce Mitas

Skupina Trelleborg, do které spadá společnost Mitas, působí ve více než 50 zemích a od roku 1964 jsou její akcie zapsány na burze Nasdaq Stockhol. Radiální zemědělské pneumatiky Mitas jsou dodávané do závodů celosvětově známých výrobců - John Deere, Case New Holland, Claas a AGCO. Společnost Mitas a.s. je partnerem European Tractor Pulling Comitee (ETPC), pneumatiky značky Mitas jsou tak k vidění také na tractor pullingových závodech. Největší pneumatika Mitas má rozměry 2,171 metru, nejtěžší pneumatika (zemědělská) váží 580,5 kg, nejrychlejší (motocyklová silniční) pneumatika dosahuje rychlosti nad 270 km/h a nejrychlejší pneumatika pro letectví vyvine rychlost až 300 km/h.

Pneumatiky Mitas

Proč zvolit pneu od Mitas

Správý výběr pneumatik pro zemědělské nebo stavební stroje je velmi obtížný. Pokud ale vyberete ověřenou kvalitu, předejte tak problémům jako jsou nižší výkon stroje, snížení produktivy, zvýšení provozních nákladů, snížení výnosu plodin nebo ztráta zisku. Pneumatiky Mitas odpovídají standardům kvality, odolnosti a výkonnosti.

Hlavní důvody k zakoupení pneumatik Mitas:

  • spolehlivý výkon
  • úsporná spotřeba paliva
  • dlouhá životnost
  • šetrnost k životnímu prostředí

Rozdělení pneumatik Mitas

Rozdělení pneumatik Mitas
Zemědělské pneumatikyTraktorové radiální, Sklizňové radiální, Zemědělské radiální implementy, Municapal, Agro-Ind & MPT, Traktorové diagonální, Implementy nosné, Implementy záběrové, Pro malé traktory, Traktorové přední, Bantam
Stavební / Manipulační pneumatikyRadiální pro stavební stroje, EM - diagnoální pro náročné stavební práce, Lehká technika diagonální, Bagry, Pro válce a grejdry, Jeřábové radiální, Víceúčelové radiální, Víceúčelové diagonální, Traktorové industriální radiální, Pro smykem řízené nakladače, Manipulační zařízení
Nákladní pneumatikyPro nákladní automobily, Sněhový pluh

Pneumatiky pro motocykly se dělí podle využití, tzv pro silničí motocykly, na horské cesty, do terénu, pro skútry, pro mopedy nebo pro motokáry.

Klady pneumatik Mitas

  • Skvělé brzdné vlastnosti
  • Velmi dobrá přilnavost
  • Stabilita v zatáčkách

Zápory pneumatik Mitas

  • Slabší na mokrém povrchu
  • Tvrdší směs pneumatik
  • Nižší komfortnost

Videa o pneumatikách Mitas

Zdroj médií: Mitas, Internet, YouTube.

Podobné články