PRÁCE 🧰

Pneumatiky Goodyear, vše o značce a kde koupit

3. 9. 2020 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Společnost byla založena roku 1898 pod názvem The Goodyear Tire & Rubber Company. Roku 1904 vytvořili jako první na světě pneumatiku demontovatelnou z ráfku, chvilku poté měli možnost vyrábět pneumatiky pro první automobil z výrobní linky Ford model T. 

Souhrnné informace 

Společnost The Goodyear Tire & Rubber Company byla založena roku 1898.

Logo Goodyear

V roce 1984 vyrobili jako první na světě pneumatiku, kterou lze demontovat z ráfku, 4 roky poté začali vyrábět pneumatiky na první automobil, který začal sjíždět z výrobní linky Ford model T.  

Společnost Goodyear má mnoho historických úspěchů například roku 1965 pneumatiky Goodyear zvládli rychlost 600 mil za hodinu, roku 1971 se pneumatiky Goodyear podívali na měsíc a v roce 1997 překonali pneumatiky 350 vítězství ve Formuli 1.

Firma přivedla na trh s pneumatikami mnoho inovací a technologií, které usnadňují používání pneumatik. Mezi inovace firmy Goodyear patří například RunOnFlat, což Vám umožní pokračovat v jízdě i po ztrátě tlaku, WearControl tato technologie zkracuje brzdnou dráhu za mokra, technologie Armor, která zvyšuje odolnost vůči defektům a protržení na náročních vozovkách a spoustu dalších technologických inovací.

Nabídka pneu podle Goodyear

Jak se daří Goodyear pneumatikám v testech?

Autozeitung letos testoval letní pneumatiky o rozměru R18. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 se umístili na 1. místě v testum na druhém místě se umístili Continental PremiumContact 6.

ADAC v roce 2019 otestoval šestnáct dodávkových pneumatik na Volkswagen Transporter v rozměru 215/65 R16C.  Nejvíce pneumatik selhalo na mokru, zde neuspělo 9 z 16 pneumatik. Na 1. místě se umístili pneumatiky Apollo Altrust na 2. místě se umístili pneumatiky GoodYear Efficientgrip Cargo, které sice měli horší vlastnosti, ale měli velmi vysoký kilometrový nájezd a nízkou spotřebu paliva.

Magazín Autobild otestovali pneu na sportovní vozy a v tom jim pomohl Mercedes C63 AMG, test probíhal jak na suchu, tak na mokru. Na první místě se umístili pneumatiky Continental SportContact 6 a Michelin Pilot Sport 4 S oboum pneumatikám se více dařilo na suchu. Co se týče brzdné dráhy, tak  Continental zastavil ze 100 km/h za 34,8 m. GoodYear Eagle F1 Supersport se umístili na 3. místě, vedli si na mokru stejně jako Continental nebo Michelin, bohužel o něco horší byly na suchu.

Magazín Offroad v roce 2020 otestoval zimní pneumatiky na velké SUV a pickupy. Zde se pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 umístili na první místě a byly velmi doporučeny. 

Víte, co znamenají rozměry pneumatik 225/45 R17 nebo 205/55 R16? Jak číst označení rozměrů pneumatik jsme pro Vás sepsali v následujícím článku. Pokud máte zájem o více užitečných tipů a rad v oblasti pneumatik, můžete navštívit našeho rádce Portálu řidiče.

Celoroční pneu GoodYear s dopravou zdarma

Přednosti pneumatik Goodyear

  • V testech se umísťují na předních pozicích 
  • Výroba v USA a Kanadě
  • Moderní technologie a inovace

Nevýhody pneumatik Goodyear

  • Vyšší cena

Zajímavosti o značce Goodyear

Goodyear klade veliký důraz na životní prostředí a proto se snaží o vysoce účinnou a zodpovědnou výrobu pneumatik, a proto se hodně věnují ekologii. V roce 2001 vyvinuli ekologickou směs založenou na kukuřici, V roce 2014 se jim podařilo snížit spotřebu paliva u SUV automobilů, které používali jejich pneumatiky nebo v roce 2015 využili energii z deformování pneumatik a umožňuje jim to nabíjet baterie hybridních automobilů. 

Zdroj médií: Goodyear, Internet, YouTube.

Podobné články