PRÁCE 🧰

Pneu Toyo, vše o značce a kde koupit

2. 2. 2020 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Značka Toyo byla založena v roce 1945 a od té doby je symbolem japonské kvality ve výrobě pneumatik. Kromě pneu pro osobní vozy, SUV a dodávky, vyrábí i sportovní a závodní pláště.

Souhrnné informace o značce

Společnost Toyo byla založena v roce 1945 v Japonsku pod názvem Toyo Tire & Rubber Co panem Rikimatsu Tomihisa. Po svém vzniku se věnovala převážně výrobě pneumatik pro nákladní vozy

V roce 1966 vznikla dceřiná společnost v USA. Toyo Tires se tak stalo první japonskou firmou, která v tomto státě působila. Tato pobočka měla zpočátku za úkol skladovat a distribuovat pneumatiky pro nákladní vozy. 

V této době značka Toyo rozšířila výrobu i o pneu pro osobní vozy a od roku 1975 je začala prostřednictvím prodejní sítě nabízet i na americkém trhu. Díky tomuto kroku začal prodej plášťů Toyo výrazně narůstat.

Od 80. let započalo působení firmy Toyo Tires v silničních soutěžích, ve kterých získávala významná ocenění. Díky tomu se značka začala více zaměřovat i na výrobu speciálních produktů pro motosport. Dnes mají pneumatiky Toyo mezi závodníky dobré jméno a jsou jimi vyhledávané.

Zajímavosti o značce Toyo

Společnost Toyo přinesla do odvětví řadu novinek. Jednou z nich bylo představení pneumatiky o průměru 18 palců. Do té doby nebyla pneumatika s tímto rozměrem vyráběna. Díky neustálému růstu ráfků pak bylo třeba reagovat na potřeby trhu. V roce 2008 byly pak pod značkou Toyo vyrobeny první pneumatiky s průměry 26 a 28 palců pro potřebu osobních vozů. V následujícím roce pak společnost představila i pneumatiku s průměrem 30 palců.

Firma Toyo sponzoruje různá sportovní odvětví. Kromě motoristického sportu a rallycrossu ji můžete vidět i ve spojení s cyklocrossem a atletikou, kde je partnerem závodů mistrovství světa v atletice.

Proč vybrat Toyo

Společnost Toyo získává zkušenosti a zpětnou vazbu ke svým produktům díky účasti v závodech. Tyto poznatky pak může aplikovat i při vývoji pneumatik pro ostatní uživatele a zdokonalovat výrobu.

Pneumatiky Toyo jsou předmětem testů nezávislých společností i uživatelů. Pojďme se podívat na to, jak obstály v hodnocení.

Pláště Toyo Proxes CF2 s rozměrem 185/65 R15 byly v uživatelském testování ohodnoceny jako uspokojivé. Vykazovaly výbornou spotřebu, ale zklamaly jízdními vlastnosti na mokré vozovce.

Do testování zimní pneumatik, které provedla nezávislá společnost ADAC, byly zařazeny pneumatiky Toyo Observe S944 a to hned ve dvou rozměrech. V kategorii 205/55 R16 skončil vybraný model na desátém místě s uspokojivým hodnocením. Mezi pneumatikami s rozměry 225/50 R17 se gumy Toyo umístily dokonce na sedmém místě. 

Modelové řady pneumatik Toyo

Pod značku Toyo můžete najít pneumatiky pro SUV, sportovní vozy, 4x4, nákladní vozy, dodávky, osobní vozy i závodní auta. Kromě toho vyrábí i speciální pneumatiky nebo pláště pro veterány

Toyo nabízí pneumatiky v několika modelových řadách:

  • Observe
  • Celsius
  • Open Country
  • Snowprox
  • Proxes
  • Nanoenergy
  • Toyo
  • Tranpath

Přednosti plášťů Toyo

  • Inovativní technologie
  • Japonská kvalita

Nevýhody plášťů Toyo

  • Vyšší cena

Videa o pneumatikách Toyo

Zdroj médií: Toyo.

Podobné články