PRÁCE 🧰

Obhájí si Peugeot 408 svou sebevědomou cenovku?

25. 4. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Peugeot

Peugeot 408 má cenovku nastavenou velmi sebevědomě. Ani v nejvyšší výbavě ale nedostanete „plnou palbu“. Obhájí svou cenu?

Peugeot 408 - Allure Pack

Peugeoty s názvem začínajícím čtyřkou přinesly v hierarchii francouzské značky sem tam něco lehce speciálnějšího. Zároveň se Francouzi v poslední době ještě více zaměřují na luxus, takže u nového Peugeotu 408 nečekejte žádné základní provedení s nevzhledným interiérem a na plechových kolech. „Čtyři sta osmička“ má cenovku nastavenou pěkně sebevědomě, tak se pojďme podívat, co za své peníze dostanete.

Peugeot 408 je k dostání ve třech výbavových stupních – Allure, Allure Pack a GT. Na výběr je ze čtyř metalických a dvou perleťových laků karoserie. Z motorizací můžete zvolit základní benzinovou dvanáctistovku s výkonem 96 kW (130 koní) nebo plug-in hybridní provedení se čtyřválcovou zážehovou šestnáctistovkou – ta je k dostání s výkonem 110 kW (150 koní) nebo 132 kW (180 koní) a páruje se v obou případech s elektromotorem o výkonu 81 kW. Všechny pohonné jednotky se pojí výhradně s osmistupňovým automatem.

Allure

Allure je základním výbavovým stupněm a s benzinovým tříválcem začíná na částce 830 000 korun. Dostupný je ještě se slabším PHEV provedením, což vychází na 1 070 000 korun. V základu získáváte sedadla potažená kombinací látky a koženky, která jsou mimochodem opravdu povedená. Dále jsou v základu přední LED světlomety s funkcí automatického přepínání dálkových světel, elektricky sklopná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka nebo zatmavená zadní skla. Samozřejmostí je dvouzónová automatická klimatizace, která umí sledovat kvalitu vzduchu, bezklíčové startování vozu a vhod přijde i zadní couvací kamera. V základu je i navigace a armáda bezpečnostních asistentů – například rozpoznávání dopravních značek nebo systém automatického nouzového brzdění.

Allure Pack

Za příplatek 40 000 korun je výbavový stupeň Allure Pack spíše takovou nadstavbou základní výbavy. Oproti ní přidává vetší 19" kola nebo hands-free přístup a startování vozu Proximity. To znamená, že se auto samo odemkne, když se k němu přiblížíte s klíčkem a opětovně se samo uzamkne, pokud se vzdálíte. V praxi to je příjemná funkce. Navíc Alluere Pack přidává další várku bezpečnostních asistentů – především hlídání mrtvého úhlu a upozornění na provoz za vozidlem při couvání.

GT

Vrcholná výbava GT začíná na částce 945 000 korun, respektive 1 215 000 se silnějším hybridem. Skok oproti předchozím výbavovým stupňům je tedy značný. Změny se tentokrát dotkly i vzhledu, který je sportovně laděný. Na první pohled upoutá přední maska vyvedená v barvě karoserie nebo jiný vzhled 19" kol. V interiéru naleznete kombinaci látky a alcantary s prošíváním zelenou nití a černou stropnici, nechybí ani hliníkový dekor a pedály. Z výbavy je navíc elektricky ovládané víko kufru, vyhřívaný volant nebo čelní světlomety s technologií Matrix.

Výbava na přání

Za další příplatek jdou pořídit přední sedadla s certifikátem AGR, připlácí se i za vyhřívání předních sedaček nebo čelního okna. Od stupně Allure Pack a výše můžete připlácet za bezdrátovou nabíječku telefonu a paket Visiopark 3 – ten je při zhoršeném výhledu z kabiny extra důležitý, protože obsahuje systém 4 kamer pokrývajících 360° kolem vozidla nebo parkovací asistent. K výbavě GT lze pak připlatit za panoramatické střešní okno, prémiový audiosystém Focal nebo masážní sedačky.

Zdroj info: Peugeot.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články