PRÁCE 🧰

Parkování letiště Brno: tipy, kde zaparkovat

21. 11. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Někoho to možná překvapí, ale i v moravské metropoli najdete letiště. Sice menší než jaké je v hlavním městě Česka, ale i tak odsud často odlétají letadla. Kde tady zaparkovat, abyste se po návratu z dovolené nedivili, kam zmizelo vaše auto?

Parkování letiště Brno

Články na téma parkování na letištích v ČR i zahraničí:

  1. Parkování letiště Praha
  2. Parkování letiště Brno - právě čtete
  3. Parkování letiště Vídeň

Správným názvem se jedná o letiště Brno - Tuřany. Naleznete ho asi 7 kilometrů od centra města a to v jeho východní části. A protože se nejedná o tak velké letiště, má také bezesporu jednu velkou výhodu - ta je taková, že poplatek za parkování na letišti není tak vysoký jako právě v Praze. Není tedy na místě hledat nějaké okliky, kde by se dalo zaparkovat zadarmo, když máte možnost zaparkovat hned u letiště. Ještě ke všemu se jedná o hlídané parkoviště, což se hodí, když nechcete zažít okamžik překvapení po příletu domů.

Letištní parkoviště

Jak již bylo řečeno, nejjednodušší variantou a především tou bezpečnou je zaparkovat přímo u cíle. Nutno podotknout, že parkovací místo nelze předem rezervovat, ale nemusíte se bát. Míst je tu opravdu požehnaně (1400 míst pro parkování). Parkoviště je rovněž hlídané. Za parkování se platí až při opuštění parkoviště, a tak si potvrzující lístek dejte na bezpečné místo v autě - u sebe raději ne, protože za ten týden u moře snadno zapomenete, kam jste ho dali, případně se snadno stane, že ho ztratíte. Což se moc nevyplatí, protože budete muset uhradit 2000 korun. A na kolik ono parkování vyjde? 

  • 20 minut zdarma - pokud jen někoho odvážíte nebo přivážíte
  • 30 korun / h - pokud na letišti setrváte 1 až 4 hodin
  • 150 korun - jestliže jste na letišti od 5 hodin po 1 den
  • 7 dní - 700 korun
  • 14 dní - 1500 korun, ačkoli pokud budete pryč 15 dní platíte stejnou částku

Cestovní kancelář, od které objednáváte zájezd, vám může poskytnout voucher nebo slevu na parkovném. Záleží na jednotlivých agenturách. 

Soukromé parkoviště

Pokud z nějakého důvodu odmítáte parkovat přímo u letiště, pak jsou dobrou variantou soukromá parkoviště. Jedním takovým je parkoviště Řípská nebo také ho najdete pod názvem Letím Brno, které se nachází jen 2 minuty od letiště a navíc nabízí letištní transfer. Nemusíte se tak spoléhat na taxi nebo městskou hromadnou dopravu. Součástí ceny je i pojištění, pokud by se náhodou vozu něco stalo, což je víceméně nepravděpodobné, protože parkoviště je hlídané nejen kamerově. Ceny jsou následující:

  • 1 den - 200 korun
  • 7 dní - 700 korun
  • 14 dní - 1300 korun

Jednou z dalších možností, kde zaparkovat na hlídaném parkovišti, je I.J.M transport. Společnost nabízí parkovací místa jen 5 minut od letiště. Místa se objednávají předem online, případně telefonicky. Ceny jsou podobné jako u jiných parkovišť, ačkoli právě zde se počítá spíše s tím dlouhodobějším parkováním.

  • 8 dní - 690 korun
  • 10 dní - 810 korun
  • 14 dní - 1000 korun
  • Za příplatek 25 korun na den si můžete auto ustájit v garáži.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články